Дипломати розповіли про переваги для України за президентства Трампа в США

Дипломати розповіли про переваги для України за президентства Трампа в США

Посол США в Україні Марі Йованович / Фото: УНІАН

Посол США запевнила про продовження підтримки Штатами України.

Незалежно від того, хто стане новим президентом СШАДональд Трамп (який лідирує) чи Гілларі Клінтон – Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну.

Про це сьогодні, 9 листопада, сказала посол США в Україні Марі Йованович, пише "Українська правда".

"Я впевнена, не важливо, хто саме буде нашим головнокомандувачем, у перехідний період між адміністраціями і за нової адміністрації, США залишатимуться потужним партнером України. З боку обох партій є підтримка українському суверенітету, територіальній цілісності. Я впевнена, що ми це продовжимо", – запевнила Йованович.

Тим часом посол України в США Валерій Чалий в ефірі каналу News One заявив, що Україна має гарні шанси на підтримку американського Конгресу за умови перемоги Трампа.

"У нас дуже багато питань, які треба розглянути для України в Конгресі. Радий повідомити, що ми вже знаємо... всі ті конгресмени і сенатори - і республіканці, і демократи, - які чітко висловлювалися на підтримку України, вони зараз перемагають у своїх округах", – констатував Чалий.

Саме ці факти й вигідні Києву – адже Україна матиме підтримку під час голосування законів у Конгресі.

"У разі приходу, наприклад, Трампа, ці процеси підуть швидше... Я оптимістично дивлюсь на ситуацію, тому що адміністрація, яка відходить від поточної роботи, дивиться на дещо інші пріоритети. А нові політики, які приходять, дивляться на перспективу", – пояснив посол України в США.

Тим часом на новині про перемогу Трампа падають світові фінансові ринки, долар, ціни на нафту, а золото дорожчає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація