Директор ДБР показав, де саме знайшов "прослушку" у своєму кабінеті

Директор ДБР показав, де саме знайшов "прослушку" у своєму кабінеті

Фото: УНІАН

"Прослушку" знайшли і в іншому кабінеті приміщень ДБР.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба розповів про перебіг слідства щодо встановлення "прослушки" у його кабінеті та показав місце, де саме вона була знайдена.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua.

За словами Труби, до встановлення "прослушки" можуть бути причетними колишні працівники правоохоронних органів.

"ДБР хоче отримати відповіді на запитання хто? Версій надзвичайно багато. Є специфіка, і ми розуміємо, що до цього можуть бути причетні працівники правоохоронних органів або друга категорія - колишні працівники правоохоронних органів. Якщо ми говоримо про юридичні підстави - саме правоохоронці є суб’єктами, які підслідні ДБР. Кожен з правоохоронців має свою специфіку щодо використання тих чи інших технічних засобів, щодо монтування, щодо роботи. І за ці кілька днів, що ми проводимо розслідування, є певна інформація. Але я не можу її сказати, оскільки це точно зашкодить досудовому розслідуванню", - сказав він.

За словами Труби, наразі слідчі мають встановити, чи був дозвіл та ухвала суду на проведення такого прослуховування. Якщо не було такого дозволу, чи причетні до нього правоохоронці. Якщо не правоохоронці - то хто вчинив цей злочин.

"Наді мною є докази вчинення такого злочину. Саме в цьому вентиляційному каналі було виявлено мікрофон. І цинізм і зухвалість цього злочину полягає в тому, що не лише в кабінеті директора були виявлені такі засоби прослуховування. В іншому кабінеті також", - сказав Труба.

Подивитися ексклюзивні кадри з кабінету директора можна на відео: 

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

При цьому він відмовився розкривати, у кого ще з співробітників ДБР ця "прослушка" була знайдена. "На цей час я не хочу про це говорити", - сказав він. 

Повну версію інтерв'ю читайте незабаром на сайті ТСН.ua.

Нагадаємо, 21 вересня Труба знайшов у своєму кабінеті апаратуру для прослуховування. Апаратура була вмонтована у вентиляційну систему. За його словами, працювали спеціалісти.

У ДБР вважають, що прослуховування Труби "не нашкодить його іміджу", але може завдати шкоди розслідуванню резонансних справ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація