Директорів двох заводів оборонки в Україні відсторонили через розслідування про розкрадання в армії

Директорів двох заводів оборонки в Україні відсторонили через розслідування про розкрадання в армії

Архівне фото / Фото: УНІАН

Правоохоронцям обіцяють надавати всю необхідну інформацію.

Директора "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Олексія Бабіча і директора "Ізюмського приладобудівного заводу" Сергія Філоненка відсторонили від своїх посад після резонасного розслідування журналістів про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України.

Відповідне рішення ухвалив гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін, повідомляє прес-служба концерна. 

Для проведення відповідного розслідування правоохоронними органами пообіцяли забезпечити необхідні умови. 

"Наголошуємо, що ДК "Укроборонпром" у рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію. Керівництво концерну зацікавлене, аби усі провадження розслідували якомога швидше, а посадові особи, причетні до зловживань, були покарані відповідно до закону", - додали в "Укроборонпромі". 

Нагадаємо, за даними журналістів "Наших грошей", до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер президента Петра Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський та його 22-річний син Ігор. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та "Укроборнпром" готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів. 

Корупція в оборонному секторі: як саме працювала схема та хто в ній замішаний

Корупція в оборонному секторі: як саме працювала схема та хто в ній замішаний

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація