Дівчата, Євангеліє та гарний настрій: депутати зізналися, що взяли б із собою в СІЗО

Дівчата, Євангеліє та гарний настрій: депутати зізналися, що взяли б із собою в СІЗО

Фото: УНІАН

Нардепи здебільшого не хочуть говорити на таку тему – і або тікають, або віджартовуються.

З нагоди голосування за зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності одразу кількох народних депутатів журналісти поцікавилися в народних обранців, що б із речей вони вважали за доцільне взяти із собою в СІЗО на випадок власного арешту. Відповіді були дуже різними, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ложка. У СІЗО мобільні телефони заборонені, але не завадить", - вважає Ігор Луценко. "Коли я сидів на гауптвахті 15 діб, я скажу, що, в принципі, там холодно", - зауважив нардеп Третьяков. Але на ідею назвати п'ять речей, які потрібні депутатам у СІЗО, налякано відсахнувся. "Я не хочу навіть про це думати! Господи, спаси і сохрани", - сказав він. Релігійну тему продовжив опозиціонер Новинський. "Молитвослов, Євангеліє, і, може, якусь ікону", - міркує він. А на пропозицію взяти зброю відмовляється – каже, що ліпше діяти добрим словом.

Зубна щітка та гарні дівчата: депутати назвали речі, які взяли б із собою за ґрати

Зубна щітка та гарні дівчата: депутати назвали речі, які взяли б із собою за ґрати

Земними втіхами, на відміну від колеги по фракції, перейнятий один із фігурантів подань ГПУ Михайло Добкін. Він заявив, що взяв би з собою в камеру саму молоду журналістку. На питання, що б узяв іще, відповів: "Іще одну таку". Серйозніше був налаштований інший фігурант справ про зняття недоторканності – виключений напередодні з Блоку Петра Порошенка Борислав Розенблат. "Зубна щітка, свіжа білизна і гарний настрій", - перелічив він і додав, що морально вже готовий до затримання і тікати за кордон не збирається.

Нардеп Березенко пригадав чашку Юрія Луценка та зауважив, що це може бути корисний предмет у тюремному побуті. Червакова вирішила, що взяла б із собою ліки, а Острікова – крем, шампуні та косметику, бо жінка завжди має гарно виглядати. "Я думаю, що книги. Депутатам потрібно читати", - відповів Мураєв. А Ємець навіть конкретизував, на яку саме літературу слід звернути увагу. "До СІЗО треба готуватися, уважно читаючи Кримінальний кодекс", - порадив він.

Ще кілька нардепів говорити на актуальну тему відмовилися. Яценко заявив, що "на такі дурні питання не відповідає", а Вінник, окрім заяви про те, що не збирається там сидіти, висловив упевненість, що до СІЗО нічого не потрібно брати. "У СІЗО все є", - сказав він.

Як уже повідомлялося, у вівторок, 11 липня, Верховна Рада на своєму вечірньому засіданні розглянула подання Генеральної прокуратури України щодо зняття недоторканності з п'ятьох депутатів - Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Андрія Лозового, Максима Полякова та Борислава Розенблата. За результатами голосування недоторканість зняли з Довгого, Полякова і Розенблата. Натомість депутати не підтримали зняття недоторканості з Дейдея та Лозового.

Кореспондент ТСН Дар'я Счастлива

Повʼязані теми:

Наступна публікація