Для протидії агресії РФ та розширення судової реформи: США надали Україні 155 млн доларів

Для протидії агресії РФ та розширення судової реформи: США надали Україні 155 млн доларів

Фото: pixabay.com

Додаткові ресурси будуть використані для протидії російській агресії, зміцнення демократії, покращення охорони здоров'я та розширення економічного зростання.

Сполучені Штати Америки через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі 155 млн дол. США.

Про це повідомляє посольство США в Україні. 

Додаткові ресурси будуть використані в цьому році для вирішення низки ключових питань у різних сферах розвитку України. Серед них:

  • підтримка зростання економіки та поліпшення стану здоров’я українців – 34 млн дол. США;
  • вдосконалення заходів із протидії корупції – 14 млн дол. США;
  • протидія російській агресії – 63 млн дол. США (захист прав людини та забезпечення доступу до правосуддя українцям, що постраждали від агресії РФ у Криму та на Донбасі; зниження енергетичної та економічної залежності України від Росії шляхом сприяння підключенню до енергетичної мережі Європи, а також зміцнення українських підприємств на сході країни; розширення доступу громадян до якісної та об’єктивної інформації з метою протидії зловмисному впливу та дезінформації, підтримки євроінтеграції та посилення демократичних процесів в Україні);
  • зміцнення демократії та врядування – 44 млн дол. США (зокрема для розширення судової реформи з метою розбудови більш незалежної системи, яка гарантує дотримання норм верховенства права та рівний доступ до правосуддя, щоб українці почувалися впевненими у тому, що судова система країни забезпечує кращу відповідність принципам рівності, неупередженості та справедливості).

"Уряд США та Уряд України залишаються рішуче налаштованими до реалізації євроатлантичних прагнень України та подальших спільних дій на підтримку її народу", - наголошують в заяві. 

Нагадаємо, Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні. Вони підуть на поліпшення ситуації у сфері безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація