“Для українців криз вже достатньо”: Гройсман прокоментував можливий дефолт

“Для українців криз вже достатньо”: Гройсман прокоментував можливий дефолт

Фото: УНІАН

Дефолт принесе дуже серйозні наслідки.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що дефолт не можна допускати. Про це він заявив журналістам, відео розмови опубліковано на його сторінці у соцмережі Facebook.

“Я взагалі вважаю, що навіть розмови про дефолт вони не додають стабільності і є достатньо шкідливими. Хочу сказати про три роки урядування, я не допустив жодної кризи в країні, і я вважаю, що наше завдання сьогодні добросовісно виплачувати борги держави, займатись тим, щоб економіка зростала. Хочу підкреслити, що ці борги держави, які сьогодні є серйозним навантаженням на українських громадян. Не ми їх брали, але їх брали від імені української держави”, - заявив Гройсман.

За словами прем’єр-міністра, Україна має тримати в світі добру репутацію і показати, що ми є відповідальна країна, країна яка цінує і поважає свої зобов’язання.

“Дефолт - це глобальна криза. Згадайте 90-ті роки, і я вважаю, що для українців криз вже достатньо і від будь-яких дефолтів, які несуть за собою дуже серйозні наслідки, в першу чергу постраждають українські рядові громадяни.

Мільярдери стануть мультимільярдерами, а люди будуть на межі виживання. Тому в даному випадку вважаю, що найголовніше завдання - це сильна економіка і фактично я думаю, що та стратегія, яку обрав мій уряд, є абсолютно виправданою”, - додав голова уряду.

Він зазначив, що за цей період (поки Гройсман на посаді - ред.), державний борг країни зменшився від 80% валового продукту до 59%.

“Стратегія полягає у тому, що ми маємо взагалі мінімізувати борг, щоб він не мав таке серйозне навантаження на державний бюджет країни”, - пояснив він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив про те, що готовий піти у відставку після засідання уряду 22 травня. Пізніше в інтернеті з’явилося фото заяви про відставку за підписом Гройсмана. Це документ датований 20 травня.

Повернення "Приватбанку" в приватну власність загрожує Україні економічною кризою та дефолтом - Порошенко

Повернення "Приватбанку" в приватну власність загрожує Україні економічною кризою та дефолтом - Порошенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація