"Шукали золото-срібло". Ексрадника Порошенка обшукало ДБР

"Шукали золото-срібло". Ексрадника Порошенка обшукало ДБР

"Шукали золото-срібло". Ексрадника Порошенка обшукало ДБР

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

У партії "Європейська солідарність" вважають слідчі дії "політичним тиском і переслідуванням".

У кандидата в народні депутати від політсили "Європейська солідарність", колишнього радника п’ятого президента України Петра Порошенка - Юрія Бірюкова проводять обшуки.

Про це повідомили у пресслужбі партії.

"У кандидата в народні депутати від "Європейської Солідарності", відомого волонтера і громадського діяча Юрія Бірюкова, сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду розпочалися обшуки", - йдеться у повідомленні.

У партії слідчі дії назвали "цинічним політичним тиском і неприховуваним переслідуванням з політичних мотивів".

"Європейська Солідарність" розцінює обшуки у Юрія Бірюкова як частину реваншу, як спробу розправи над тими, хто в перших рядах допомагав Збройним силам України протистояти путінській агресії. За останній місяць реваншисти за мовчазної згоди нової влади стрімкими темпами намагаються відвоювати втрачені позиції. Через суди масово скасовуються попередні рішення команди Петра Порошенка. А слідчі органи у найкритичніший політичний момент, у розпал передвиборчої кампанії, через надумані підстави атакують саме тих, хто найбільше зробив для армії, хто допоміг зупинити орду Путіна у 2014 році. Юрій Бірюков – однин із перших волонтерів, який з перших днів російської агресії допомагав Збройним силам України. Його організація "Крила Фенікса" врятували життя сотням українських військових, забезпечуючи їх бронежилетами та касками", - наголосили у політсилі.

Як зазначили у партії, Бірюков "ніколи не був матеріально-відповідальним посадовцем, але його дії зупинили корупційні схеми і суттєво покращили забезпечення армії", що стала на захист країни.

"Зараз Юрія Бірюкова намагаються безпідставно звинуватити у зворотному. Ті, хто були учасниками тих подій, а не ховалися в тилу, знають, що саме волонтери забезпечували захистом добровольців і Збройні Сили України. Бо армія на той час була практично знищена посадовцями Віктора Януковича, які зараз переховуються у Москві. Ми категорично заявляємо, що не допустимо ревізії здобутків Революції Гідності і не дозволимо розвернути країну до минулого! Реванш не пройде!" - резюмували у партії Порошенка.

Вдома у волонтера і громадського діяча Юрія Бірюкова в ці хвилини проходить обшук. Почався політичний тиск на...

Опубликовано Європейська Солідарність Среда, 26 июня 2019 г.

Зауважимо, наразі правоохоронні органи не коментують причину обшуку.

Своєю чергою сам Бірюков після завершення обшуків написав на своїй сторінці у Facebook, що шукали працівники правоохоронних органів.

"Вони дуже сподівалися знайти злата-срібла, тонни грошей, колекції раритетних автомобілів... Скажу чесно - і я б таке хотів знайти. Але на жаль", - зіронізував він.

Они очень надеялись найти злата-серебра, тонны денег, коллекции раритетных автомобилей... Скажу честно - и я бы такое хотел найти. Но увы

Опубликовано Юрий Бирюков Среда, 26 июня 2019 г.

Також з’ясувалося, що обшук проводили співробітники Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 20 травня екс-заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов написав на своїй сторінці в Facebook, що подав до Державного бюро розслідувань заяву про злочин проти п’ятого президента України Петра Порошенка. Державне бюро розслідувань після цієї заяви розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради перших осіб держави. 

Як зазначається, йдеться про події 25 листопада 2018 року, пов’язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного до Азовського морів в районі Керченської протоки. 

22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала розслідування ймовірного перевищення повноважень президента України Петра Порошенка та першого заступника фракції БПП Ігора Кононенка. 

25 травня Портнов зареєстрував у Державному бюро розслідувань третю заяву про злочин проти Порошенка, звинувативши його у відмиванні коштів, легалізації незаконних доходів і несплаті податків. 27 травня Портнов подав четверту заяву про злочин Порошенка - спробу узурпації ним судової влади.

Сам Порошенко вважає відкриті проти нього кримінальні провадження ознакою початку парламентської виборчої кампанії. Екс-президент зазначив, що "дуже уважно" стежить за висунутими проти нього звинуваченнями і вважає, що вони йдуть від "ворогів України". 

19 червня ДБР відкрило п'яте кримінальне провадження проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація