До ГПУ поскаржились на Тимошенко за неправдиві декларації. Луценко передав справу САП

До ГПУ поскаржились на Тимошенко за неправдиві декларації. Луценко передав справу САП

Фото: УНІАН

Нардепа звинуватили у незаконному збагаченні.

Генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відкриття кримінального провадження проти кандидата в президенти - лідера партії "ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"14.02.2019 на ім’я генерального прокурора України Ю. Луценка надійшла заява про вчинення народним депутатом Ю. Тимошенко кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2 (Незаконне збагачення), ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації) КК України", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у ГПУ, відповідно до вимог ч.5 ст. 216 КПК України розслідування кримінальних правопорушень, про які йдеться, віднесено до виключної підслідності детективів НАБУ.

"Законом заборонено доручати здійснення досудового розслідування злочинів, підслідних НАБУ будь-якому іншому органу (ч. 4 ст. 36 КПК України). У Генеральній прокуратурі України здійснення нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування НАБУ покладено на САП (ч. 5 ст. 8 Закону України "Про прокуратуру")", - додали у Генпрокуратурі.

У зв’язку з цим Луценко вирішив скерувати заяви про злочин до САП для організації її належного розгляду та ухвалення рішення у визначений КПК України спосіб.

Зазначимо, у Генпрокуратурі не уточнили, про якого саме нардепа йдеться - Юлію Тимошенко чи Юрія Тимошенка, проте згідно з правилами української мови не змінюються саме жіночі прізвища.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти могли подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершилась 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року. 

Про кандидатів, яких зареєструвала ЦВК та які візьмуть участь у виборах, читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація