До Ради проходять сім партій, "Опоблок" Вілкула може подолати бар’єр – опитування КМІС

До Ради проходять сім партій, "Опоблок" Вілкула може подолати бар’єр – опитування КМІС

Фото: Getty Images

У лідерах залишаються "Слуга народу", "Батьківщина" та БПП.

На майбутніх парламентських виборах найбільше місць у Верховній Раді отримають партія шоумена Володимира Зеленського "Слуга народу", партія Юлії Тимошенко "Батьківщина" та Блок Петра Порошенка.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології за 14-22 березня 2019 року.

Серед тих, хто визначився та планує голосувати, найбільше готові підтримати саме "Слугу народу" (24,4%). Далі йдуть "Батьківщина" (16,5%) та БПП "Солідарність" (14,1%).

Також до Ради мають великі шанси потрапити "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка (12%) та партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (8,3%).

Останніми подолати п’ятивідсотковий бар’єр та потрапити до парламенту можуть "Радикальна партія" Олега Ляшка (5,3%) та "Опозиційний блок" Олександра Вілкула (5,1%).

Опитування проводилось методом особистого інтерв'ю з 2004 респондентами, що мешкають у 126 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, згідно із соцопитуванням центра SOCIS, партія "Слуга народу" очолює рейтинг парламентських симпатій серед виборців, а Блок Петра Порошенка "Солідарність" був на другому місці.

Найсвіжіші дані: соціологи оприлюднили рейтинги кандидатів за тиждень до виборів

Найсвіжіші дані: соціологи оприлюднили рейтинги кандидатів за тиждень до виборів

Повʼязані теми:

Наступна публікація