"До рівня жіночої общаги опустилися": Арестович потрапив у сексистський скандал з Геращенко (відео)

"До рівня жіночої общаги опустилися": Арестович потрапив у сексистський скандал з Геращенко (відео)

Фото: УНІАН

Після порівняння партії "ЄС" з жіночим гуртожитком радник керівника ОП перепросив.

Увечері понеділка, 15 лютого, між радником глави Офісу президента і спікером української делегації в ТКГ Олексієм Арестовичем та нардепкою "Євросолідарності" Іриною Геращенко сталася словесна перепалка.

Геращенко покинула прямий ефір програми "Свобода слова", звинувативши Арестовича у сексизмі, коли той порівняв партію "ЄС" з "жіночою ПТУшною общагою".

Арестович зокрема звинуватив "Євросолідарність" у "відвертій брехні", деморалізації українських військових та роботі згідно з російськими наративами і дорікнув "ЄС", зокрема, за те, що вони поширюють інформацію про нібито заборону українським солдатам стріляти у відповідь на ворожі обстріли, що не відповідає дійсності.

"Ви відверто працюєте проти національної безпеки держави, інформаційної складової. Це офіційна заява... Так, я звинувачую "ЄС" у тому, що ви працюєте згідно з російськими наративами — починаючи від травня, якщо провести контент-аналіз... І якщо провести, то наступний канал, який треба закривати, — це ваш. Я вже не раз говорив, як ви себе поводите, до чого ви скочуєтесь. Ви зовнішність президента обговорюєте... Не так бронежилет сидить, не так каска. Ви ж до рівня жіночої общаги опустилися, ПТУшної такої", - заявив він.

Геращенко обурилася такими словами, назвавши їх хамством, і закликала віцепрем'єрку з питань євроінтеграції Ольгу Стефанішину дати оцінку цьому сексистському висловлюванню. Своєю чергою Стефанішина заявила у себе у Facebook, що очікує на вибачення Арестовича після сказаного.

"Неприємним елементом дискусії став сексистський випад на адресу "жінок, які проживають у гуртожитках", спрямований Геращенко. Арестович мав би перепросити за такий закид, випалений у виступі у прямому ефірі. Розраховую, що так і станеться", - написала вона.

Спікер української делегації ТКГ коротко перепросив за свої слова. 

 "Приношу свої щирі вибачення жіночим гуртожиткам за порівняння їх із "ЄС", - написав він у Facebook. 

Нагадаємо, голова оргкомітету Олімпіади в Токіо йде у відставку через некоректні висловлювання щодо жінок. Він висловив роздратування щодо великої кількості жінок на засіданнях. Чоловік зазначив, що зустрічі затягуються без будь-якої необхідності, адже "жінки занадто багато говорять".

Повʼязані теми:

Наступна публікація