До України після шести років відсутності повернувся Хорошковський – ЗМІ

До України після шести років відсутності повернувся Хорошковський – ЗМІ

Фото: Радіо Свобода

За даними журналістів, він прилетів сьогодні до Києва приватним рейсом.

До України після багаторічної відсутності повернувся один із топ-чиновників доби Віктора Януковича – Валерій Хорошковський. Про це з посиланням на спільний із телеканалом UA:Перший проект "Схеми: корупція в деталях" повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією журналістів, Хорошковський прибув до Києва чартерним рейсом у вівторок, 21 травня. Це підтвердили ЗМІ три незалежних одне від одного джерела. Подробиць цієї події наразі немає.

Хорошковський виїхав з країни у 2013 році та проживав у Монте-Карло. Політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу "Інтер" обіймав посади міністра економіки в уряді Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка, голови Служби безпеки за президентства Януковича, міністра фінансів і першого віце-прем'єр-міністра в уряді Миколи Азарова. Входив у так звану політичну групу Фірташа-Льовочкіна. Його виїзд з України пов’язують із конфліктом з тодішнім прем’єром – Хорошковський, зокрема, виступив проти повторного призначення Азарова на посаду.

У 2014 році Валерій Хорошковський намагався повернутися в політику та балотувався другим номером за списком "Сильної України" Сергія Тігіпка до Верховної Ради. Група народних депутатів намагалася зняти його з реєстрації через відсутність у країні протягом двох років. Суд відмовив, однак Хорошковський депутатом не став, бо "Сильна Україна" не набрала необхідну кількість голосів.

Калетник та Хорошковський добудовують свої «межигір’я» та планують повернутися у владу

Калетник та Хорошковський добудовують свої «межигір’я» та планують повернутися у владу

Повʼязані теми:

Наступна публікація