Добкін хоче взяти на поруки голову податкової Харківщини часів Януковича

Добкін хоче взяти на поруки голову податкової Харківщини часів Януковича

Станіслав Денисюк / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Апеляційний суд переглядає заставу Денисюку.

Сьогодні, 26 червня, Апеляційний суд Києва розглядає скаргу на запобіжний захід колишньому очільнику Державної податкової адміністрації у Харківській області Станіславу Денисюку, якого затримали у травні поточного року.

Як передає кореспондент ТСН з судової зали, захист Денисюка не згодний з призначеною заставою у 100 мільйонів 320 тисяч гривень. Вони наполягають на тому, що їхній підзахисний хворіє та потребує лікування у стаціонарних закладах. Щоправда діагноз екс-податківця не повідомляють.

До суду навіть приїхав нардеп від "Опоблоку" Михайло Добкін, який хоче взяти Денисюка на поруки.

Прокурори наполягають, що підозрюваний має залишатись у СІЗО, оскільки може чинити тиск на свідків. Крім того заявляють, що колишній посадовець відмовився від обстеження у медзакладі ізолятора, тому й діагноз підтвердити не може.

Михайло Добкін на суді / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Зазначимо, хоча Денисюк оголошував голодування 11 червня, однак сьогодні відповідати на запитання про нього не захотів. Виглядає екс-податківець бадьорим та поводиться активно.

Нагадаємо, 24 травня масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків затримали 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Сума збитків, завданих державі, становить близько 96 млрд грн.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація