Добкін-молодший вимкнув телефон, не з'явився у Раді та проігнорував тест на наркотики

Добкін-молодший вимкнув телефон, не з'явився у Раді та проігнорував тест на наркотики

Фото: УНІАН

На сайті Верховної Ради у списку електронної реєстрації Дмитро Добкін значився як присутній.

На роботу народний депутат Дмитро Добкін не з'явився і свою обіцянку (здати тест на вміст наркотичних речовин) проігнорував, йдеться у сюжеті ТСН 19:30.

Брат екс-голови Харківщини Дмитро Добкін пообіцяв довести, що в його організмі наркотичних речовин немає. Але до парламенту він не прийшов, а мобільний телефон вимкнув.

Пройти експертизу опоблоківець згодився після того, як зняли відео, де у сесійній залі Верховної Ради він бере пластикову пляшку, заходить за колону і щось запиває. Коли ж повертається на робоче місце, його поведінка сильно змінюється.

На сайті Верховної Ради у списку електронної реєстрації Дмитро Добкін значиться як присутній. Проте самого Добкіна-молодшого у парламенті і вчора, і сьогодні – немає, а його мобільний телефон – вимкнено.

Як нардепові вдалося зареєструватися без присутності на робочому місці – невідомо. Депутати-колеги припускають - Добкін міг забути свою електронну картку у пульті для голосування, можливо, й навмисне.

"По-перше, він прогульник, по-друге – брехло", - відреагував Єгор Соболєв з "Самопомочі" на відсутність Добкіна.

Нагадаємо, існує відео, де просто у сесійній залі парламенту Добкін заходить за колону і проводить там півхвилини. Журналісти фільмують, як після цього він щось запиває водою - і виходить збуджений. Озирається, смикає головою, концентрує погляд. Це було два дні тому. Вже наступного дня вибухає скандал: і колеги-депутати, і лікарі одразу ж припускають - брат екс-голови Харківщини на робочому місці вживає наркотичні речовини.

Того ж дня сам Дмитро Добкін це спростовує - каже, просто пив воду за колоною, бо хворий. У телефонній розмові з "1+1" він обіцяє - готовий у четвер здати аналізи на вміст наркотичних речовин, але не сам.

"Я, в принципі, і не проти. Тільки з тими людьми, які підіймають ці питання, я погоджуся це зробити", – сказав по телефону Добкін.

Скласти компанію опоблоківцю одразу ж зголосився Олексій Гончаренко. І те, що й журналістів ТСН, і його самого Добкін-молодший проігрорував, Гончаренко, каже, розчарувало.

"Дуже шкода, що він не прийшов. Було б це цікаво", - зазначив він.

На обох депутатів сьогодні увесь день чекали тут - у київському міському бюро судово-медичної експертизи. Експерти кажуть, зрозуміти, чи вживав опоблоківець наркотики, вони б змогли усього за кілька годин. У рідній фракції причин відсутності Дмитра Добкіна не коментують. Відмовився від пояснень і його брат.

Кореспонденти ТСН Тетяна Боковня та Юрій Розумнюк.

Дмитро Добкін проігнорував обіцянку довести відсутність наркотичних речовин його організмі

Дмитро Добкін проігнорував обіцянку довести відсутність наркотичних речовин його організмі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація