Добкіну обирають запобіжний захід

Прокуратура просить заставу в 150 мільйонів гривень.

Народному депутату від "Опозиційного блоку" Михайлу Добкіну сьогодні в суботу, 15 липня, в Печерському суді Києва мають обрати запобіжний захід.

Про це повідомляє кореспондент ТСН Іван Гребенюк.

Напередодні в п'ятницю, 14 липня, Добкін після допиту в слідчому управлінні ГПУ повідомив, що на вихідних 15-16 липня йому не обиратимуть запобіжний захід.

Однак сьогодні вранці відповідне клопотання надійшло від прокуратури.

Прокуратура просить заставу для Добкіна 150 млн грн, а також взяття під варту.

Добкіна підозрюють за двома статтями: шахрайство і перевищення службових повноважень. Йдеться про про виділення 76,7 га земель Харкова та махінації на суму понад 226 млн грн з точки зору прокуратури.

На судове засідання завітали депутати від "Опоблоку" Вадим Новинський та Нестор Шуфрич.

На судове засідання завітали депутати від "Опоблоку" Вадим Новинський та Нестор Шуфрич. / Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Сам Добкін розмістив на своїй сторінці у Facebook фото себе в суді із підписом: "Почалося".

Нагадаємо, у четвер, 13 липня, Верховна Рада на своєму вечірньому засіданні дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від Опоблоку Михайла Добкіна. За зняття з нього недоторканності проголосували 288 депутатів з 339 присутніх, цього виявилося достатньо і таким чином Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності цього нардепа. 

14 липня Добкіна допитали в слідчому управлінні ГПУ.

Добкін прийшов на допит у ГПУ з сумкою з речами першої необхідності

Добкін прийшов на допит у ГПУ з сумкою з речами першої необхідності

29 червня генпрокурор Луценко вніс подання до Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Добкіна. У ГПУ в діях напдепа побачили ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація