Дочка Умерова розповіла про умови утримання батька у психдиспансері в Криму

Дочка Умерова розповіла про умови утримання батька у психдиспансері в Криму

Фото: УНІАН

У літнього чоловіка забрали усі життєво важливі ліки та відібрали телефон, лишивши без зв'язку зі світом.

Дочка заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова Айше розповіла про умови утримання батька в стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі.

"На сьогоднішній день за розпорядженням слідчого побачення нам заборонені (чи буде так далі - сказали що завтра вирішать питання), поки ж дозволені тільки передачі їжі два рази на день... Телефон вилучили лікарі. Зв'язку з ним жодного немає, тому дуже сподіваюся, питання із побаченнями вирішать позитивно", - повідомила дочка Умерова на своїй сторінці в Facebook.

Блогер Юрій Ільченко розповів про способи вибивання зізнання з українських в'язнів в Криму

Блогер Юрій Ільченко розповів про способи вибивання зізнання з українських в'язнів в Криму

Вона зазначила, що батькові не можна мати з собою ліки.

"І що найстрашніше - його ліки: заборонили мати з собою, все у медсестри на першому поверсі, і, більш того, сказали, що тепер їхні лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. А при його захворюваннях він протягом багатьох років регулярно приймає кілька препаратів і без них він ніяк - хвороба Паркінсона III ступеня, гіпертонія, цукровий діабет", - написала Айше.

Також вона повідомила, що в палату нічого не можна заносити, все зберігається у санітарів.

Нагадаємо, що заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова звинувачують у сепаратизмі, зокрема, в організації "масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна" біля стін ВР Криму в лютому 2014 року, коли там відбувався мітинг за єдність України.

Лідер кримських татар був затриманий 29 січня 2015 року. У червні колишні адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що вступають у його справу як захисники.

11 серпня на черговому засіданні так званого суду, коли Умерову мали призначити психіатричну експертизу, йому стало зле. Швидка забрала його до лікарні. 18 серпня стало відомо, що Умерова перевели до психіатричного диспансеру - у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що "за поточного стану здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя".

Повʼязані теми:

Наступна публікація