Донбас, "нормандська" зустріч та російський газ. Зеленський зустрівся з главою МЗС Німеччини

Президент України покладає великі сподівання на зустріч у "нормандському форматі".

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, який прибув до Києва з робочим візитом.

"Співрозмовники обговорили сучасний стан і перспективи розвитку українсько-німецьких відносин. Президент України висловив вдячність за послідовну підтримку з боку ФРН територіальної цілісності та суверенітету України, комплексну допомогу у впровадженні структурних реформ у нашій державі, сприяння ініціативам щодо відновлення пошкодженої війною інфраструктури Донеччини", - повідомила пресслужба глави держави.

Зеленський розповів Маасу про безпекову ситуацію на Донбасі. Президент України висловив сподівання, що запланована на 9 грудня зустріч у Парижі в "нормандському форматі" (переговори лідерів України, Росії, Німеччини та Франції) відкриє шлях до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Також було обговорено ситуацію довкола схвалення у ФРН закону про імплементацію так званої газової директиви ЄС. Гайко Маас запевнив, що зміни німецького законодавства відповідають положенням цієї директиви. Обговорювалися також питання практичної співпраці сторін у контексті реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію", - додали в пресслужбі.

Маас перед тим заявив, що настала черга Росії виконувати свої зобов’язання щодо Донбасу.

В АП назвали попередню дату зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії

В АП назвали попередню дату зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація