Допомога майже 3 млн українцям на Донбасі і реформи: про що говорили генсек ООН Гутерреш і Порошенко

Президент України та генсек ООН Гутерреш провели зустріч у Києві.

Сьогодні в неділю, 9 липня, президент України зустрівся з генеральним секретарем ООН Антоніу Гетеррешем.

Після зустрічі політики вийшли на прес-конференцію. Порошенко заявив, що з Гутеррешем він обговорив ситуацію на Донбасі та в окупованому Росією Криму.

"Візит Генерального секретаря ООН – сигнал солідарності з Україною і підтримки наших зусиль у досягненні миру та демократичного розвитку", – додав Порошенко.

Президент також заявив, що Україна, як одна із країн-засновниць ООН, й надалі підтримуватиме Організацію у всіх напрямках її діяльності.

 

"Своєю активною роботою в Раді Безпеки ООН, Україна засвідчила, що є надійним та прогнозованим партнером", – наголосив Порошенко.

За його словами, завдяки ООН Україні вдалося допомогти близько 2,6 млн своїх громадян, які постраждали внаслідок російської агресії. "Після анексії Криму і агресії на Донбасі поствоєнні міжнародні механізми безпеки було зруйновано", – зазначив Порошенко.

Своєю чергою, Антоніу Гутерреш заявив: "Для нас ситуація на Донбасі незабута. Вона на порядку денному".

"Ми повністю підтримуємо реформи української влади і готові робити це надалі", – також сказав генсек ООН.

Крім усього, він додав, що його надихає українська громада в Португалії.

Нагадаємо, раніше цього ж дня Антоніу Гутерреш зустрівся з українським прем'єром Володимиром Гройсманом. Він заявив, що докладе усіх зусиль до встановлення миру на Донбасі, незважаючи на те, що його можливості як генсека ООН доволі обмежені. Водночас Гройсман закликав Гутерреша обговорити збільшення гуманітарної допомоги на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація