Допомога Трампу: Путін очолював кампанію впливу на вибори - розвідка США

Допомога Трампу: Путін очолював кампанію впливу на вибори - розвідка США

Фото: Reuters

Кремль надав перевагу Трампу під час американських виборів.

Президент РФ Володимир Путін намагався посприяти перемозі на виборах у США Дональда Трампа.

Такими є висновки звіту американських розвідників, - інформує ВВС.Україна.

У розсекреченому звіті мовиться, що російський президент особисто наказав розгорнути кампанію, що мала на меті вплинути на вибори в США.

Звіт розсекретили відразу після того, як начальники розвідувальних служб поінформували про свої висновки обраного президентом Дональда Трампа.

"Ми також вважаємо, що Путін і російський уряд прагнули збільшити шанси на обрання Дональда Трампа тим, що де тільки можливо, дискредитували Гілларі Клінтон і робили публічні порівняння не на її користь", - йдеться у звіті.

Новообраний президент США Дональд Трамп сумнівається, що російські хакери причетні до зломів комп'ютерних мереж політичних організацій у США під час виборчої кампанії.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року США ввели нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які вплинули на процес виборів президента США.

У списку санкцій - начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гизунов та Ігор Костюков, а також хакери Білан Олексій та Євген Богачов.

Крім того, США видворили 35 російських дипломатів та їхні сім'ї. Також влада США закрила дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді через підозру у шпигунстві.

Раніше в ЦРУ заявили, що Росія навмисно здійснювала кібератаки під час виборчої гонки, щоб допомогти Дональду Трампу виграти вибори, а не для того, щоб підірвати довіру до виборчого процесу країни. У розвідці встановили особистості тих, хто був тісно пов'язаний з російським урядом та зливав WikiLeaks тисячі повідомлень демократів, включаючи пошту голови передвиборної кампанії Гілларі Клінтон.

Голова Національної розвідки США заявив, що Росія є загрозою національним інтересам Штатів

Голова Національної розвідки США заявив, що Росія є загрозою національним інтересам Штатів

Повʼязані теми:

Наступна публікація