"Дотиснемо Росію". Порошенко говоритиме з Меркель про введення миротворців

"Дотиснемо Росію". Порошенко говоритиме з Меркель про введення миротворців

Фото: УНІАН

Глава держави вважає, що РФ - у тотальній ізоляції.

Президент України Петро Порошенко 10 квітня вирушить до столиці Німеччини - Берліну, аби зустрітися з канцлером Ангелою Меркель. Про це повідомив у Twitter його прес-секретар Святослав Цеголко.

Робоча поїздка гаранта відбудеться одразу після Великодня.

Сам Порошенко під час свого виступу в Маріуполі 1 квітня наголосив на важливості створення всіх умов для того, щоб свою роботу почала миротворча місія ООН і було припинено вогонь на Донбасі.

"Сьогодні тверда позиція України у боротьбі за мир приводить до того, що всі країни, крім Росії, підтримують запровадження миротворців. Дотиснемо Росію. Ви бачите, що зараз Росія знаходиться у тотальній і повній ізоляції. Ніхто її не підтримує, лише тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців",- підкреслив він.

Також він додав, що серед інших тем у Берліні має обговорити і питання запровадження миротворчої місії.

Порошенко підкреслив, що початок роботи миротворців сприятиме виведенню з  окупованих територій військової техніки, озброєння, регулярних військових підрозділів РФ та проросійських бойовиків.

Про введення миротворчої місії ООН на Донбас Порошенко раніше вже говорив із віце-президентом Європейської Комісії – високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні. Вона наголосила  на незмінній підтримці Європейським Союзом територіальної цілісності, незалежності і суверенітету України і продовженні зусиль для повного впровадження Мінських угод.

Нові російські погрози. У Москві кажуть, що не допустять миротворців ООН на свій кордон

Нові російські погрози. У Москві кажуть, що не допустять миротворців ООН на свій кордон

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація