Довгий висміяв обвинувачення ГПУ порівнянням із голосуванням за Луценка-генпрокурора

Довгий висміяв обвинувачення ГПУ порівнянням із голосуванням за Луценка-генпрокурора

Фото: УНІАН

Політик заявив, що кається за власний вибір, однак не може відповідати за рішення всього парламенту.

Наміри Генпрокуратури і Антикорупційної прокуратури притягнути до відповідальності нардепів уже другий день поспіль не знаходять підтримки у регламентному комітеті Верховної Ради. Його члени не підтримали зняття недоторканності з Олеся Довгого, якому закидають земельні махінації у столиці за часів роботи секретарем Київради, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У справі фігурують 45 гектарів землі на заповідному Жуковому острові, лише номінальна вартість котрих сягає 82 мільйони гривень. Луценко на засіданні комітету показав документи від жовтня 2007 року з підписом Довгого. Останньому закидають передачу фіктивній конторі десяти шматків заповідної землі. Тодішній депутат міської ради Наталія Новак твердить, що тоді в залі навіть не було кворуму, для нього спеціально змінювали порядок денний, плутали номери рішень, аби депутати не розуміли, за що саме голосують, а в кулуарах циркулювали чутки про 2 млн доларів, виділені на кожну фракцію, котра підтримала незаконне виділення землі.

Регламентний комітет на підтримує прокуратуру у спробах притягнути до відповідальності нардепів

Регламентний комітет на підтримує прокуратуру у спробах притягнути до відповідальності нардепів

Довгий твердить, що останньою ланкою в ухваленні рішень Київради є міський голова – тоді це був Леонід Черновецький. Тож, мовляв, вимагати відповіді треба у нього. "Підписувати рішення міської ради чи накаладти на нього вето – є виключною прерогативою київського міського голови", - пояснив депутат. Себе ж відповідальним за голосування всього колективу відповідальним не вважає. "Мені тепер часто дорікають, що я голосував за генпрокурора без юридичної освіти. Я голосував, я каюсь, але не несу відповідальності за це голосування", - навів приклад Довгий.

Врешті політик попросив комітет підтримати подання про притягнення себе до кримінальної відповідальності, бо, мовляв, не боїться суду. Після гарячих дискусій комітет вирішив, що в поданні генпрокурора чимало вад, але спрямувати його на розгляд до парламенту все ж треба. Генпрокурор сподівається, що вже наступного четверга це питання проголосують. Напередодні таке ж рішення комітет ухвалив щодо Євгена Дейдея, а в середу надійде черга Андрія Лозового.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація