Заступника міністра та його помічника затримали на отриманні хабара в майже пів мільйона доларів

Заступника міністра та його помічника затримали на отриманні хабара в майже пів мільйона доларів

Заступника міністра та його помічника затримали на отриманні хабара в майже пів мільйона доларів

Фото: Юрій Луценко /Facebook

Справа стосується заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Увечері середи, 14 серпня, правоохоронці прийшли з обшуками до заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Про це спочатку в соцмережах повідомила його дружина Юлія. 

"До відома суспільства Держави Україна. Зараз проходить затримка мого чоловіка Гримчака Юрія Миколайовича Генеральною прокуратурою України. У нас вдома відбувається обшук. Саме зараз просимо сусідів про допомогу", - написала Юлія Гримчак у Facebook.

До відома суспільства Держави Україна. Зараз проходить затримка мого чоловіка Гримчака Юрія Миколайовича генеральною прокуратурою України. У нас в домі проходить обшук. Саме зараз просимо сусідів про допомогу.

Опубліковано Гримчак Юлією Середа, 14 серпня 2019 р.
Юрій Гримчак / Фото: Право на владу

Згодом у НАБУ та СБУ підтвердили затримання Гримчака та його помічника.

"14 серпня детективи НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань ГПУ та СБУ, за процесуального керівництва прокурорів відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також його помічника за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 ККУ", - повідомили в НАБУ.

Ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Ідеться також про отримання хабаря.

"Вказані особи нібито за здійснення ними впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн дол. США. Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. США. вони були затримані "на гарячому", - ідеться в повідомленні.

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

14 серпня детективи #НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань #ГПУ та #СБУ, за процесуального...

Опубліковано НАБУ Середа, 14 серпня 2019 р.

Співробітники Служби безпеки України спільно з детективами НАБУ та представниками Управління спеціальних розслідувань...

Опубліковано Служба безпеки України Середа, 14 серпня 2019 р.

"Так, це правда. ГПУ та слідчі СБУ і НАБУ затримали за шахрайське заволодіння понад 1 млн дол. мого колишнього помічника і депутата Ю. Гримчака. НСРД свідчить, що він та його помічники вимагали кошти за вплив на рішення судів та чиновників Мінкультури для прийняття замовлених рішень. Соромно за нього. Але це наочно показує, що в ГПУ - закон один для всіх", - написав у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

Так, це правда. ГПУ та слідчі СБУ і НАБУ затримали за шахрайське заволодіння понад 1 млн дол мого колишнього помічника і...

Опубліковано Юрієм Луценком Середа, 14 серпня 2019 р.

Колега Гримчака, також заступник глави МінТОТ Георгій Тука у Facebook повідомив, що в Гримчака в міністерстві немає помічника й справа не стосується роботи саме цього відомства.

"У Юрія Гримчака немає "помічників". Та особа, яку називають "помічником" не є співробітником МінТОТ. Юрій Гримчак підозрюється в лобіюванні певних рішень працівниками інших державних установ (суд та МінКульт) і немає ніякого відношення до його службових обов‘язків", - повідомив Тука.

Панове працівники ЗМІ! Панове працівники Сбу України та НАБУ! Подавайте інформацію коректно! 1. У Юрія Гримчака немає...

Опубліковано Георгієм Тукою Середа, 14 серпня 2019 р.

"112 Україна" повідомляє, ніби затриманого помічника заступника міністра звати Ігор, прізвище не називається.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гримчака
Наступна публікація