Дружина Зеленського відвідала поранених українських військових у брюссельському шпиталі

Дружина Зеленського відвідала поранених українських військових у брюссельському шпиталі

Олена Зеленська у військовому шпиталі / Фото: Сайт президента України

Сам гарант приїхати не зміг, однак передав вітання силовикам.

Дружина президента України Олена Зеленська сьогодні, 5 червня, у Брюсселі (Бельгія) зустрілася з українськими військовими, які перебувають на лікуванні.  Про це повідомляє прес-служба українського президента.

Майору Дмитру Кучері, молодшому сержанту Євгену Пасічнику та старшому солдату Антону Матвєйчуку, які проходять реабілітацію у Військовому шпиталі ім. королеви Астрід через отримані на Донбасі поранення, перша леді передала листівки, підписані разом із президентом. Поцікавилася Зеленська і станом здоров’я силовиків та перебігом реабілітації.

 "У вас позитивний настрій. Мені здається, що це найголовніше для одужання. Володимир переказує вам вітання. Він не зміг сьогодні приїхати. Вчора ми підписували листівки – написали від душі. Ми всі вас цінуємо та чекаємо", – сказала Олена Зеленська.

Вона оглянула приміщення госпіталю та наголосила на важливості покращення рівня реабілітації військових в Україні до стандартів іноземних закладів.

Військові у брюссельському шпиталі / Фото: Сайт президента України

Реабілітацію у бельгійському військовому шпиталі минулого року вже пройшли четверо українців. Цього року там мають побувати ще п’ятеро українських військових. Реабілітацію та перебування силовиків у Брюсселі фінансує бельгійська сторона. Натомість тамтешні лікарі отримують досвід роботи з вогнепальними пораненнями.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський здійснив свій перший закордонний візит до Брюсселя. Разом з ним до столиці Бельгії полетіла і його дружина Олена Зеленська. Раніше вона поділилася своїми враженнями від поїздки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація