Дубінський назвав нардепів, на яких подав до САП через підозри у корупції на електронних майданчиках

Дубінський назвав нардепів, на яких подав до САП через підозри у корупції на електронних майданчиках

На його думку, депутати "Слуги народу" вплутані у корупцію

Народний депутат від фракції "Слуга народу", член комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський звернувся із заявою до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі Назара Холодницького, в якому вказав на можливу корупційну активність низки депутатів парламенту. Документ звернення Дубінський опублікував на сторінці у соцмережі Facebook.

У ньому вказано, що "народні депутати України Заблоцький та Мовчан під час розгляду законопроекту № 2047 (Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості – ред.) здійснювали дії на користь комерційних структур – для отримання ними завищеної винагороди при роботі в системах державних закупівель, що має під собою корупційне підґрунтя".

"Я надав факти, і вони підтверджуються стенограмою засідання комітету, що до мене зверталися два депутата від партії "Слуга народу" Заболоцький та Мовчан з вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro. Я вважаю, що це може мати в собі корупційну складову", - заявив Дубінський журналістам під будівлею САП. Депутат додав, що заяву в нього прийняв особисто глава відомства Назар Холодницький.

Пізніше депутат Олексій Мовчан на сторінці у соцмережі Facebook відреагував на звинувачення Дубінського.

"З легкої руки Олександра Дубінського став лобістом ProZorro.Продажі. Добре, хоч цього разу дідуся Сороса залишили в спокої. Дубінський звинувачує мене та Заблоцького в тому, що ми виступаємо за збереження комісійних для майданчиків ProZorro.Продажі. Хочу пояснити, як для таких спеціалістів, як Олександр. Філософія системи ProZorro. Продажі побудовано на принципах конкуренції, яку створюють приватні компанії-майданчики, або брокери, що приводять переможця на торги державним майном. Це, своєю чергою, призводить до збільшення надходжень в держбюджет.

Сьогодні це 21 млрд грн за 3 роки роботи. У тому разі, якщо прибрати цей елемент, то ProZorro.Продажі просто перестане функціонувати. Торги відбуватимуться в неконкурентних умовах, а держава не зможе продавати активи за реальну вартість. Простий лобізм в інтересах державного бюджету і української економіки", - написав він.

Також 5 листопада Дубінський офіційно повідомив, що вирішив вступити в партію "Слуга народу".

"Завтра буде опубліковано відповідну заяву на ім'я Корнієнка і Разумкова. Вважаю, що тільки участю у внутрішньопартійній дискусії можна утримати партію від небезпечних кренів і невиконання обіцянок, даних в програмі президента. Перш за все, щодо зниження тарифів і податкового навантаження", - написав він у соцмережі.

Нагадаємо, 5 листопада президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності до кінця 2019 року ліквідувати тотальну корупцію у сфері державного архітектурно-будівельного контролю та містобудування.

Сприйняли за Рябошапку: депутати від "Слуги народу" листувались із самозванцем

Сприйняли за Рябошапку: депутати від "Слуги народу" листувались із самозванцем

Повʼязані теми:

Наступна публікація