Двері НАТО відкриті для України та Грузії – Столтенберг

Двері НАТО відкриті для України та Грузії – Столтенберг

Фото: Reuters

Зараз обидві країни сфокусовані на реформах.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що двері блоку відкрити для України та Грузії.

Про це Столтенберг сказав під час Міжнародного безпекового форуму Галіфакс, який зараз відбувається у Канаді, передає Голос Америки.

Генсек НАТО заявив про підтримку української реформи ЗСУ

Генсек НАТО заявив про підтримку української реформи ЗСУ

Генсек НАТО зазначив, що від кінця Холодної війни і дотепер кількість членів Альянсу майже подвоїлася, а цього року до військового блоку приєдналася Чорногорія. Це свідчить про те, що двері НАТО відкриті, каже Столтенберг.

"Звісно ж для того, щоб стати членом НАТО необхідно виконати вимоги Альянсу, реформуватись. І Грузія, і Україна зараз сфокусовані на реформах, на модернізації оборонних інститутів, боротьбі із корупцією та посиленні демократичних інститутів", - сказав він і додав, що НАТО та інші союзники допомагають Україні і Грузії з імплементації цих реформ.

Єнс Столтенберг зазначив, що кожна країна має право самостійно визначати свій шлях. Рішення про прийняття чи неприйняття нових членів прийматимуть усі 29 країн-членів НАТО. Ніхто інший не має права втручатись чи накласти вето на цей процес.

Раніше Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс продовжує підтримувати Україну та вдосконалення її Збройних Сил. "Ми підтримуємо євроатлантичні прагнення України. Ми допомагаємо з реформами, особливо фокусуємося на реформі Збройних Сил", - заявив він. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація