Двоє ув'язнених у Лук'янівському СІЗО росіян попросили Путіна обміняти їх на українського політв'язня

Двоє ув'язнених у Лук'янівському СІЗО росіян попросили Путіна обміняти їх на українського політв'язня

Фото: Людмила Денісова / Facebook

Україна ініціювала і вже давно подала РФ списки на обмін.

Двоє громадян Росії, які утримуються у Лук’янівському СІЗО, написали заяву на ім’я російського президента Володимира Путіна із проханням обміняти їх на одного з українських політв’язнів.

Про це 14 серпня повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Під час сьогоднішнього моніторингового візиту до Лук’янівського СІЗО я зустрілася із Олександром Саттаровим та Фарухом Камаловим, які написали заяву на ім’я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв’язнів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

За словами Денісової, раніше таку ж заяву подав громадянин Росії Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії.

Омбудсмен зазначила, що заяви вищезгаданих росіян будуть відправлені до Міністерства закордонних справ України, а звідти - дипломатичною поштою до адміністрації президента РФ.

Денісова також нагадала, що Україна ініціювала і вже давно подала РФ списки на обмін. Так, 5 липня українська сторона направила листа представнику РФ у Тристоронній контактній групі Борису Гризлову і уповноваженому РФ з прав людини Тетяні Москальковій. Але відповіді від них немає.

РФ вкотре проігнорувала пропозицію обміну заручниками

РФ вкотре проігнорувала пропозицію обміну заручниками

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація