Джуліані звинуватив Байдена в підкупі Порошенка – ЗМІ

Джуліані звинуватив Байдена в підкупі Порошенка – ЗМІ

Фото: УНІАН

Гучну заяву поширюють американські видання.

Адвокат президента США Рудольф Джуліані звинуватив можливого кандидата від демократів на майбутніх виборах Джо Байдена в корупційних діях щодо експрезидента України Петра Порошенка. Про це повідомляє Mediaite.

Видання посилається на отриманий відеозапис інтерв’ю з Джуліані, котре має вийти в ефір незабаром. Там юрист звинувачує Байдена в підкупі Порошенка. "Реальність така, що президент справедливо протистоїть Україні, країні з великими проблемами щодо корупції", - заявив адвокат Трампа. І додав, що Байден "залучив до корупції Сполучені Штати Америки".

"Поміркуйте, як жахливо, що віцепрезидент США підкупив президента іноземної держави, щоби звільнити прокурора, котрий розслідує справу сина віцепрезидента, і кожна людина в Україні про це знає", - сказав Джуліані. Видання одразу ж зазначає, що жодних доказів на підтвердження своїх слів адвокат Трампа не навів.

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом  "тривожну обіцянку". Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена - його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, "президентським харасментом". 

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського. Повний текст перекладу дивіться на ТСН.ua.

Вже 26 вересня американська розвідка оприлюднила текст скарги на президента США Дональда Трампа. Як і повідомляли ЗМІ, вона справді стосується розмови Трампа та президента України Володимира Зеленського та тривалого тиску, який, на думку розвідника, вчиняли США щодо України для особистих цілей американського президента. ТСН.ua розповів основні моменти доносу на Трампа - серед них інформація про неоднозначні контакти української сторони з Джуліані, скасування візиту Пенса до Києва та спроби Білого дому приховати все це.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація