Екс-депутат Держдуми підтвердив факт розмови із радником Путіна, опублікованої ГПУ

Екс-депутат Держдуми підтвердив факт розмови із радником Путіна, опублікованої ГПУ

Фото: УНІАН

Затулін стверджує, що записи Генпрокуратурі передали "американські друзі".

Колишній депутат Держдуми Костянтин Затулін, який фігурував в опублікованій ГПУ розмові  радника президента Росії Сергія Глазьєва, визнав, що на записі справді його слова.

Про це повідомляє  Business FM.

Російський політик сказав, що не раз розмовляв із Глазьєвим, але на записі слова були скомпільовані.

"Безумовно, я говорив те, що я говорив, але одні мої слова підставлені до інших, і цим нехитрим способом досягається якийсь загальний ефект, в результаті якого люди і запитують, а про що, власне, йдеться", - сказав він.

За версією Затуліна, записи телефонних розмов ГПУ надали "американські друзі".

"Що стосується конкретних епізодів, які насмикані прокуратурою України, я думаю, з того прослуховування, яку їм надали американські друзі в обмін на викриття Пола Манафорта та інші неприємності, які сьогодні Україна намагається заподіяти Дональду Трампу, який бере участь у виборчій кампанії, я можу сказати, що це компіляція і підтасовування", - додав він.

Говорячи про фрагмент розмови щодо фінансування сепаратистів, Затулін заявив, що не збирається виправдовуватися.

 "Ми з Сергієм Глазьєвим і деякими іншими людьми заснували в той час фонд"Ми всі - Беркут", щоб допомогти людям, які боролися з переворотом і проти перевороту на Україні. Я абсолютно цього не соромлюся і не збираюся з цього приводу перед будь-ким виправдовуватися. Йшлося про підтримку людей, які виступають проти перевороту, це так ", - додав екс-депутат.

Нагадаємо, 22 серпня Генеральною прокуратурою України було оприлюднено записи переговорів радника глави РФ Сергія Глазьєва. На записах був і екс-депутат Держдуми Костянтин Затулін. Глазьєв опубліковані аудіозаписи не коментував.

Також Генеральна прокуратура України повідомила про підозру 18 представникам російської влади та керівникам збройних сил РФ. Усіх 18 підозрюваних було оголошено у розшук, наразі готується клопотання до суду про їх затримання. Підозри виписані, зокрема, раднику президента РФ Сергію Глазьєву, міністру оборони Російської Федерації Сергію Шойгу, заступнику міністра оборони РФ Дмитру Булгакову, начальнику Генерального штабу ЗС РФ Валерію Герасимову та іншим особам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація