Екс-генерал армії США, розповів, що Україні потрібно для вступу в НАТО

Екс-генерал армії США, розповів, що Україні потрібно для вступу в НАТО

Екс-головнокомандувач НАТО розповів, що треба зробити для вступу в Альянс. / Фото: publicist.in.ua

Найголовніше, за його словами, - стабілізація ситуації.

Колишній головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі та генерал армії США у відставці Веслі Кларк розповів, що потрібно зробити Україні, щоб вступити в НАТО.

Як розповів Кларк в інтерв'ю журналу "Новое время", перше, чим потрібно займатися Україні - це захист цілісності і суверенітету. Потім відновити економіку, реформувати уряд і покінчити з корупцією.

"Якщо все це буде зроблено, отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) не буде проблемою. А якщо цього зроблено не буде, тоді і ПДЧ не допоможе", - зазначає Кларк.

Він наголошує, що найважливіше для України - це стабілізація ситуації. За його словами, ПДЧ - це довгострокові плани, а російські війська перебувають на території України прямо зараз.

"Головна моя вам порада - скористатися моментом перемир'я і зміцнити армію. Чим менше можливостей і спокус захопити територію України буде у російських військ, тим більше ймовірність того, що перемир'я буде успішним", - акцентував Кларк.

Як повідомлялося раніше, Обама сказав "ні" особливому статусу України поза НАТО, про який американського лідера просив президент Петро Порошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація