Екс-генсек НАТО після відвідування зони АТО закликав надати зброю Україні

Екс-генсек НАТО після відвідування зони АТО закликав надати зброю Україні

Андерс Фог Расмуссен відвідав зону АТО. / Фото: Twitter/Андерс Фог Расмуссен

Расмуссен вважає, що оборонні системи так само важливі, як і миротворча місія в зоні конфлікту.

Колишній генеральний секретар НАТО, радник президента України Андерс Фог Расмуссен після відвідування зони АТО закликав надати оборонне озброєння Україні.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter увечері 18 вересня.

"Ми повинні надати Україні оборонні системи. Мій перший звіт зі східноукраїнської контактної лінії", - заявив Расмуссен.

Екс-глава НАТО повернувся зі сходу України 17 вересня. Відразу після повернення він заявив: "Наразі важливі дві речі: удосконалення оборонних систем для українців і миротворчі сили для захисту цивільних осіб по всьому регіону".

Нагадаємо, під час робочого візиту до США президент України Петро Порошенко відзначив кроки, які зробив американський Конгрес для допомоги Україні, у тому числі рішення про надання оборонної зброї.

"Це не просто позиція, яка дозволяє нам значно підвищити ціну, яку заплатить російський агресор, якщо він перейде до наступальних дій, але це ще відкриває можливості щодо надання нам аналогічної допомоги з боку Великобританії, Канади, інших держав. Чекаємо політичного рішення США", - сказав президент, додавши, що в цих переговорах Україна і США дуже далеко просунулися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація