Екс-голова КМДА Попов не ховається від суду та вважає свою справу політичною

Екс-голова КМДА Попов не ховається від суду та вважає свою справу політичною

Розгляд справи про силовий розгін Майдану перенесли на 26 травня

Сьогодні колишній очільник держадміністрації з'явився в суді.

13 травня екс-голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов з'явився у Печерському суді столиці на слуханні справи про силовий розгін активістів Євромайдану 30 листопада минулого року, повідомляє кореспондент ТСН.

Як заявив Попов журналістам, себе винним він не вважає і юридично впевнений у своїй правоті, але свою справу вважає політичною, тому побоюється наслідків.

"Я неодноразово на допитах заявляв про свою непричетність до будь-яких злочинів, тому, як на мене, це більше політична справа. Сьогодні політична ситуація непроста, тому за буквою закону я не хвилююсь, якщо політично – то всяке може бути, тому хвилювання є", - пояснив екс-чиновник свою позицію щодо справи.

Зараз з іншими фігурантами справи колишній голова КМДА не спілкується і їхніми справами не цікавиться. Засідання суду у справі розгону активістів у центрі Києва перенесли на 26 травня.

Журналістам колишній чиновник зізнався, що тепер займається особистими справами, зокрема упорядковує власні архіви.

"Займаюсь більше особистими справами. Роблю свої архіви – у мене дуже багато матеріалів, займаюсь здоров'ям, а найголовніше – я очікую на народження онука днями", - поділився Попов.

Нагадаємо, за часів президентства Януковича Попова, Коряка та інших посадовців звинуватили в розгоні Майдану. 16 лютого Печерський районний суд Києва підтримав позицію прокуратури і звільнив цих осіб від кримінальної відповідальності. Однак адвокат потерпілого не погодився з рішенням суду і вніс апеляцію. 14 березня Апеляційний суд Києва скасував зазначене рішення та направив справу на новий розгляд до Печерського райсуду. Нині триває розгляд апеляції.

Екс-голова КМДА Олександр Попов розповів, чим займається і що його турбує

Екс-голова КМДА Олександр Попов розповів, чим займається і що його турбує

Повʼязані теми:

Наступна публікація