Ексклюзив ТСН. Журналісти викрили внутрішнє листування міністрів щодо конкурсу на посаду директора "Борисполя"

Ексклюзив ТСН. Журналісти викрили внутрішнє листування міністрів щодо конкурсу на посаду директора "Борисполя"

До редакції ТСН потрапив лист міністра інфраструктури Володимира Омеляна 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян просить свого колегу міністра економіки Степана Кубіва провести новий конкурс на посаду директора аеропорту Бориспіль. В ТСН потрапила внутрішня переписка міністрів.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, під час першого засідання нового Кабміну міністри одностайним голосуванням призначають американця українського походження Ігоря Смілянського директором "Укрпошти", а поляка Войцеха Бальчуна керувати "Укрзалізницею".

Третім до трибуни мав вийти скандально відомий Юрій Солончук. Джерела ТСН у Кабміні стверджують – він уже стояв біля зали засідань Кабінету Міністрів, але в останній момент рішення про його призначення призупинили.

Повідомляється, що пакетним голосуванням хотіли призначити ще і генерального директора аеропорту Бориспіль, але і прем'єр і міністр Омелян були проти, бо Солончук переміг на не прозорому конкурсі.

Конкурс викликав багато запитань:  його фінал проводили вночі, на нього не допустили ні журналістів, ані народних депутатів. А його результати аналітики знали заздалегідь.

На третій день після голосування від його результатів відхрестились експерти. Із п'яти запрошених до журі конкурсу – всі п'ятеро були проти Юрія Солончука.

Згодом і тодішній міністр економіки Айварас Абромавичус зізнався ТСН , що не голосував за нього і розказав про тиск із боку певних політичних кіл.

І врешті сам Юрій Солончук згідно із "законом України про люстрацію" не має права обіймати важливі державні посади, по перше – він працював директором аеропорту Сімферополя за часів президентства Януковича, по друге збереглись акти – Ка-еР-У – які нараховують мільйонні зловживання в аеропортУ Бориспіль за часів його керування у двохтисячних роках.

А вже сьогодні до редакції ТСН потрапив лист міністра інфраструктури Володимира Омеляна до міністра економічного розвитку Степана Кубіва. Перший просить другого провести новий прозорий конкурс.

"Незалежні експерти одностайно висловили позицію, що не приймають обраного кандидата. Оголошення переможцем Юрія Солончука викликало суспільний резонанс, критичні публікації в засобах масової інформації стосовно не компетентності цієї кандидатури", -  йдеться у листі.

Нові призначення плануються в Кабміні

Нові призначення плануються в Кабміні

Експерти із авіації вважають що цілком ймовірно, конкурс можна і не проводити. Адже вже зараз в Борисполі є цілком професійний керівник.

Рішення, яке приймуть міністри на чолі з Володимиром Гройсманом буде таким собі "лакмусом" і продемонструє суспільству, чи зможе новий Кабмін бути незалежним від тиску різних політичних груп.

Повʼязані теми:

Наступна публікація