Екснардепа Онищенка затримали у Німеччині - ЗМІ

Екснардепа Онищенка затримали у Німеччині - ЗМІ

Фото: УНІАН

НАБУ та САП подавали запит на арешт депутата-втікача.

У німецькому Аахені затримали колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Як передають "Схеми", екснардепа затримали 29 листопада за запитом Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Надалі німецький суд має вирішити, чи є підстави екстрадувати Онищенка до України, як просять українські правоохоронні органи. На період судового розгляду Онищенку мають обрати запобіжний захід у Німеччині. Поки екснардеп, за твердженням видання, під вартою.

Адвокат колишнього депутата не прокоментував "Схемам" інформацію про затримання підзахисного.

Нагадаємо, екснардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 5 липня 2016-го Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави.

27 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. У нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень.

На початку 2018 року Al Jazeera оприлюднила розслідування, за яким нардеп-втікач Олександр Онищенко та бізнесмен, засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс придбали у "младоолігарха"-втікача Сергія Курченка компанію, яка володіє 160 мільйонами доларів заморожених активів позбавленого звання президента Віктора Януковича.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував 500 тисяч євро на банківському рахунку колишнього народного депутата України Олександра Онищенка. Згодом директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що екснардепа-втікача можуть екстрадувати до України у грудні поточного року.

У Німеччині затримали і готують до екстрадиції ексдепутата Олександра Онищенка

У Німеччині затримали і готують до екстрадиції ексдепутата Олександра Онищенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація