Експерт з мови тіла розповіла, хто з президентів домінував під час зустрічі Трампа і Путіна

Експерт з мови тіла розповіла, хто з президентів домінував під час зустрічі Трампа і Путіна

Фото: Getty Images

За словами експерта, цікаве почитається уже з самого початку – рукостискання.

У людей складається враження, що і президент США Дональд Трамп, і лідер РФ Володими Путін дуже впевнені в собі, але мова їхнього тіла дуже відрізняється.

Про це розповіла експерт з мови тіла Мері Сівіело, передає BBC.

За словами експерта, цікаве почитається уже з самого початку – рукостискання. Сівіело зазначила, що Трамп придає цьому жесту багато уваги. Однак, під час рукостискання Трампа і Путіна не було виявлено ознак домінування будь-кого з них. Але одразу після цього Трамп іншою рукою взяв Путіна під лікоть, а це жест особи, що домінує.

"Якщо ви зустрічаєте когось, хто вас трохи лякає, або того, з ким ви почуваєтесь невпевнено, ви ніколи не виявите додаткову реакцію, або не торкнетеся руки знизу", - каже експерт.

Пізніше Трамп повторив цей жест знову, коли вони стояли поруч, а потім поплескав Путіна по спині, знову виявивши домінуючу позицію.

Сівіело звернула також увагу на те, у яких позах президенти сиділи у кріслах під час розмови. За її словами, Трамп почувався значно комфортніше ніж Путін.

Російський президент значно нижчий зростом за Трампа і виглядає меншим у кріслі, тож він намагався компенсувати це, широко розставивши руки на кріслі. Натомість, президент США нахилився вперед, поставивши лікті на коліна,  що також є жестом впевненої в собі особи.

Окрім того, на відміну від спокійних рухів Трампа, експерт зауважила, що Путін займав свої руки. Він крутив то один палець, то інший, виявляючи невпевненість і нервовість.

Ще однією відмінністю у мові тіла президентів США і Росії стало те, що, коли Трамп говорив, звертаючись до публіки, він не уникав зорового контакту, так само як і коли звертався до свого колеги. Своєю чергою, Путін взагалі не йшов на зоровий контакт, дивлячись вниз майже весь час, а також зиркаючи вгору.

"Це створює враження, що він скоріше не дуже хоче бути тут, можливо нервується, або вважає те, що відбувається марним і не може дочекатися, щоб піти звідти", - прокоментувала експерт.

Нагадаємо, 7 липня, у Німеччині на полях саміту G20 відбулася перша зустріч президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа. До цього, вони спілкувалися лише по телефону. Глави держав говорили про ситуацію в Сирії, щодо терористичної організації "ІД", про російсько-американські відносини, ситуацію в Україні і про кібербезпеку. Більше про переговори президентів дізнавайтеся за посиланням

Трамп та Путін вперше зустрілися на саміті "Великої 20"

Трамп та Путін вперше зустрілися на саміті "Великої 20"

Повʼязані теми:

Наступна публікація