"Екзистенційна загроза для Москви". Порошенко розповів про успіхи українських реформ

"Екзистенційна загроза для Москви". Порошенко розповів про успіхи українських реформ

Фото: Reuters

Президент заявив, що у Росії, на відміну від України, пригнічують суспільство.

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна, яка демонструє прогрес на шляху реформ та демократії, є екзистенційною загрозою для Москви.

Про це Порошенко заявив під час виступу на 10-му Київському безпековому форумі, передає УНІАН.

"Сучасна Україна покладається на громадянське суспільство, Росія пригнічує своє. Україна, яка демонструє прогрес на шляху реформ та демократії, є екзистенційною загрозою для Москви", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що українці, на відміну від росіян, "завжди дивилися на світ крізь призму універсальних ідей визволення, свободи, поваги до людської гідності та верховенства права".

"Ми так робимо і сьогодні. Ось яким ми бачимо наше майбутнє – європейським. І в цьому відмінність між Україною та Росією. Росія шукає своє майбутнє в імперіалістичному минулому. В минулому, де немає свободи, немає поваги до людської гідності, немає верховенства права, у минулому пригноблення та імперіалістичної експансії. Це те, що вони практикували раніше. Це те, що вони практикують тепер", - додав глава держави.

Президент зауважив, що окупація Криму та Донбасу є яскравим прикладом російського провінціалізму. 

Нагадаємо, Росія хоче скинути ЄС у прірву і побудувати альтернативну ЄвропуРосія робитиме все від неї залежне, аби перешкодити розвиткові Європейського союзу та знищити його. Про це заявив на на першій пленарній сесії конгресу Європейської народної партії на Мальті Порошенко.

На думку Порошенка, РФ діє відомими методами. "Для того, щоб це сталося, вони сіятимуть в наших суспільствах недовіру. "Розділяй і володарюй" - це основний принцип, який використовує Кремль, щоб розділити Європу і нівелювати європейські цінності", - вважає український лідер. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація