"Елемент передвиборчого піару, звичайно, є": політолог дав оцінку виступу Зеленського у Раді

"Елемент передвиборчого піару, звичайно, є": політолог дав оцінку виступу Зеленського у Раді

Фото: УНІАН

Політолог відзначив три важливі елементи у виступі Зеленського.

Виступ президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді 20 жовтня якось мірою мав передвиборче підґрунтя, але те, у якій формі він виступав, радше було звітом за виконану роботу і відповіддю на критику опонентів.

Про це політолог Володимир Фесенко сказав у коментарі ТСН.ua.

Зі слів політолога, у виступі Зеленського є три важливі елементи: зміст його промови, тональність і форма виступу.

"Елемент передвиборчого піару, звичайно, є. І було би дивно, якби цього не було. І сама дата, перед виборами теж для посилення ефекту. Але щодо змісту виступу, все ж є і другий важливий мотив для президента, це прагнення відзвітувати. Сама форма звіту про виконання своєї програми. Це не стільки для парламентарів, а для народу. Тому він спочатку і звернувся до українського народу. Він показує, що все ж виконує свою програму, йому є за що відзвітувати", - розповів Володимир Фесенко.

Політолог каже, що у словах президента простежувався азарт і драйв, які нібито певний час були відсутніми, а також іронічні вислови, адресовані опонентам.

"Але я б ще відзначив тональність. Я побачив майже колишнього Зеленського, оскільки у нього деякий час назад, навіть у травні на великій прессконференції була деяка бляклість, він ніби дещо знітився. А зараз у нього з'явився знову драйв, азарт, у цьому виступі був наступ. І ще дуже показово, цей виступ за формою був полемікою з опонентами. Це прослідковувалося, де він відповідав на критику, навіть інколи були мовні звороти щодо того, що є депутати спеціалісти по фейкам. Така собі іронія", - пояснив він.

Щодо зобов'язань, які озвучив Зеленський, на думку політолога, українці будуть відстежувати те, як виконується обіцянка про проведення наступних президентських виборів в електронному форматі.

"Це серйозна заявка. Подивимося, що з цього вийде. Оскільки це непросто зробити і тут, звичайно, є як політичні, так і технічні проблеми", - зазначив Зеленський.

Крім того, фахівець відзначив збалансовану критику Зеленського антикорупційних органів та регулярну згадку міжнародних партнерів.

"Це навіть на рівні підсвідомості, за Фрейдом, умовно кажучи, він про це пам'ятає. Цей фактор впливу міжнародних партнерів він значимий. Те, що ми маємо взаємодіяти з ними. І також одна з частин його звіту теж стосувалася взаємодії з міжнародними партнерами", - зауважив Фесенко.

Стосовно теми з коронавірусом, якої також торкнувся президент, політолог каже, що Зеленський дав також збалансовану оцінку медичній галузі. Але, знову ж таки, це було ніби полемічна "відповідь" критикам щодо дій влади під час пандемії.

"Він торкнувся цієї теми в контексті місцевих виборів, сказавши, що місцева влада хоче завоювати додаткові голоси, але в результаті відповідальність з епідемією на місцях на ній. І те, що він (Володимир Зеленський - ред.) досить щиро говорив, що місцева влада намагається показати себе з доброї сторони, а центральну - з поганої. Зараз дійсно поки виходить, що місцева влада перекидає відповідальність на центр. Хоча значна частина відповідальності за епідемію, на мою думку, саме на місцевій владі, адже вони не виконували карантинні обмеження, загралися з передвиборчими заходами у регіонах, це, на жаль, дійсно, спровокувала сплеск хворих", - підсумував Фесенко.

Нагадаємо, 20 жовтня Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді перед народними депутатами з посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України. 

Послання президента: у Раді Зеленський розповів про найболючіші питання, які ставить сам собі

Послання президента: у Раді Зеленський розповів про найболючіші питання, які ставить сам собі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація