Елітна медицина. Нардепи розповіли, в яких країнах лікуються та скільки витрачають на детокс

Елітна медицина. Нардепи розповіли, в яких країнах лікуються та скільки витрачають на детокс

Фото: Google

Вітчизняній медицині народні обранці здебільшого не довіряють.

Нардепи не квапляться заводити сімейних лікарів в Україні, натомість витрачають на лікування за кордоном від 2-х до 7 тисяч євро, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Нардеп Олександр Дубінін тягар вибору сімейного лікаря переклав на дружину. Та й взагалі заявив, що не дуже у це вірить. 

Депутат Іван Мірошниченко також зізнався, що його родина вже давно користується страховою медициною. Для двох дорослих це коштує 1200 доларів на рік.

Депутати розповіли, які країни обирають для лікування

Депутати розповіли, які країни обирають для лікування

Нардеп Ольга Богомолець розповіла, що проходить обстеження у поліклініці МВС на платній основі. 

Своєю чергою Тетяна Острікова заявила, що незадоволена українською медициною.

"Випадок, що трапився з моєю дитиною. Він почав задихатися. Викликала швидку допомогу, на руках його винесла. На жаль, авто виявилося дуже старим. Лікар мені сказав, що не можуть дати кисень, бо замерзла труба і кисень не піде", - розповіла Острікова.

Її колега Ольга Червакова також не шкодувала слів, критикуючи вітчизняну медицину. 

"Що відбувається в нашій районній лікарні - це жах. Коли я у свій час потрапила до невролога, то я подумала, що йому самому треба лікуватися. Він має лікувати людей, а не ставитися до пацієнтів, як до скота", - обурювалася Червакова.

Тетяна Донець також ще не обрала сімейного лікаря, проте зізналася, що народжувала в Україні у 7-му державному пологовому будинку.

"Я не бачу сенсу їхати за кордон. Я не лікувалася, але у мене хворів тато, і ми консультувалися у Німеччині й Ізраїлі. І я не була задоволена! Все, що могли пропустити, в Німеччині пропустили", - нарікає Донець.

"У мене не було часу": депутати розповіли, чому записують своє майно на дружин

"У мене не було часу": депутати розповіли, чому записують своє майно на дружин

Натомість нардеп Богомолець похвалила австрійську медицину. "Коли я була в Австрії в медичному закладі, який обслуговує в'язнів, я подумала: "Боже, краще б українські онкохворі були б в Австрії в ув’язненні, тому що там держава повністю забезпечує лікування", - сказала вона.

Тетяна Бахтєєва розповіла, що неодноразово відвідувала кращі європейські та американські клініки.

"Травматологія - спортивні травми - є чудова клініка в Мюнхені і дуже сильна кардіохірургічна у Фрайбурзі. Там бачила наших великих екс-чиновників", - розповіла депутатка та дала ще одну пораду - на пластику та ліфтинги краще їхати до Швейцарії.

Проте ціни на медичні послуги за кордоном також вражають. За словами Олександра Дубініна, операція на кістках обличчя, зламаних під час катання на лижах, коштувала в Австрії 7 тисяч євро. 

Полюбляють народні обранці і детокс програми. Так, Дубінін їздить пити цілющу воду до Італії. Іван Мірошниченко надає перевагу аюрведі у Німеччині - кожен заїзд на 7-8 днів обходиться йому більше 2 тисяч євро.

Антон Кіссе зізнався, що якось проходив обстеження в Австрії, але більш за все його вразив рахунок у 6 тисяч євро.

Кореспондент ТСН Дар'я Щаслива

Повʼязані теми:

Наступна публікація