Елітні годинники й автопарк, класична бібліотека та бізнес у Криму: Медведчук подав декларацію

Елітні годинники й автопарк, класична бібліотека та бізнес у Криму: Медведчук подав декларацію

Фото: Associated Press

Переважна більшість майна, доходів та бізнесу записана на його дружину.

Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" та кум російського президента Віктор Медведчук оприлюднив свою декларацію за 2019 рік.

Відповідна декларація міститься на офіційному реєстрі НАЗК.

Загалом Медведчук разом із дружиною задекларували 17 земельних ділянок та 5 житлових будинків. Більшість з них належить саме дружині нардепа – Оксані Марченко. Вона ж є власницею багатьох автомобілів та бізнесу.

Зокрема депутат вказав у своїй власності 8 автомобілів, серед яких різні марки BMW, Mercedes, Toyota, Renault та MAYBACH. У Марченко ж – 11 автомобілів, серед яких Bentley, Land Rover та Lexus.

Чимало подружжя має цінних речей. Медведчук задекларував низки елітних годинників, а у дружини – багато ювелірних прикрас. Також він вказав колекцію картин, кілька пляшок вина, елітний одяг від світових дизайнерів та книги різних століть. Наприклад, Медведчук задекларував Фрагмент Біблії Гутенберга, (1455 рік), рукописне Євангеліє XV століття, багато оригінальних книг Миколи Гоголя, Олександра Пушкіна та Тараса Шевченка.

Абсолютно увесь бізнес Медведчука зареєстрований на його дружину – таких компаній майже сотня. Вони зареєстровані в Україні, Росії, Кіпрі та низці інших офшорних зон, таких як Британські Віргінські острови, Аруба та інші. Компанії, зареєстровані на Марченко у Росії, переважно займаються газовою та нафтовою сферою. Є серед них і в анексованому Криму – дві компанії "Таврія-Інвест" та "Фірма Укрснаб" розташовані у Ялті. До того ж у декларації Медведчук вказує, що підприємства розташовані у "Республіці Крим", що є російською назвою півострова.

За 2019 рік подружжя задекларувало понад 300 мільйонів гривень доходу. Лише 180 тисяч Медведчук заробив за роботу народним депутатом. Майже 22 мільйони гривень він отримав винагороди від компанії VENTOLOR HOLDING LIMITED, якою володіє його дружина, і ще 33 мільйони – премії. Майже 5 мільйонів гривень Медведчуку заплатили і з його компанії "Гармонія".

Марченко ж отримала 258 мільйонів гривень дивідендів від компанії "Туміллон Інвестментс ЛТД". Ще майже три мільйони вона заробила як доходу від відчуження нерухомого майна від інвесткомпанії "Укркапітал".

Власних збережень у подружжя Медведчуків ще більше. Щоправда у гривні їх майже немає – лише 1,1 мільйона в "Укрбудінвестбанку". Натомість понад 850 тисяч євро лежить на рахунку Медведчука в білоруському "Абсолютбанку". Там же лежать ще 4 мільйони євро у Марченко. Також понад 119 тисяч гривень вона має в українському "Укрбудінвестбанку. Найбільше ж грошей Медведчук із дружиною тримають у готівці – 210 тисяч доларів та 1,8 мільйона євро.

Хто такий Віктор Медведчук і на чому тримається його впливовість

Хто такий Віктор Медведчук і на чому тримається його впливовість

Повʼязані теми:

Наступна публікація