Ердоган випадково потиснув руки кримським "депутатам" – речниця МЗС

Ердоган випадково потиснув руки кримським "депутатам" – речниця МЗС

Фото: Associated Press

Посол Туреччини запевнив, що це не цілеспрямована акція.

Туреччина не погоджувала списки учасників форуму у Стамбулі, на якому президент країни Реджеп Таїп Ердоган потиснув руки "депутатам" з окупованого Криму. 

Про це в ефірі Громадського розповіла речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко із посиланням на посла Туреччини в Україні Ягмура Ахмета Гульдере.

"І сьогодні ми мали дуже відверту розмову про те, що це був за захід і яким чином сталося так, що ці сумнозвісні "депутати" потрапили до списку учасників цього форуму. Посол чітко зазначив, що йдеться про випадковий характер, це не цілеспрямована акція", — сказала Зеленко.

Речниця МЗС наголосила, що треба бути дуже обережними з повідомленнями російських ЗМІ, які розповіли про нібито окрему зустріч "депутатів" з Ердоганом.

"Насправді йдеться про протокольний захід, як визначає протокол, глава держави привітав всіх учасників форуму, й в церемонії рукостискання взяли участь і ці двоє "депутатів", — сказала Катерина Зеленко.

Як повідомлялося раніше, президент Туреччини Раджеп Таїп Ердоган вперше офіційно прийняв делегацію від РФ у складі якої були "депутати", що представляли анексований Крим. Серед делегатів РФ були два "депутати Держдуми" від анексованого Криму Наталія Поклонська та Руслан Бальбек. Перша опублікувала світлину з Ердоганом у соцмережах.

Туреччина не визнавала і ніколи не визнає незаконну анексію Криму - Ердоган

Туреччина не визнавала і ніколи не визнає незаконну анексію Криму - Ердоган

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація