Федоров анонсував, коли в українців будуть електронні медичні картки

Федоров анонсував, коли в українців будуть електронні медичні картки

Михайло Федоров / Фото: svobodnaya.academy

Фахівці працювали над захистом персональних даних, стверджує він.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про те, що до 1 квітня поточного року в Україні мають перейти на електронні медичні картки та направлення.

На своїй сторінці у фейсбуці урядовець відзначив, що система eHealth почала працювати 2,5 року тому. Однак весь цей час до системи були запитання щодо захисту даних пацієнтів.

"Сьогодні ця проблема вирішена. Система eHealth відповідає стандартам захисту, адже отримала атестат відповідності комплексній системі захисту інформації", - йдеться у пості Федорова.

Дані пацієнтів надійно захищені! Система eHealth почала працювати 2,5 роки тому. Однією з головних претензій всі ці...

Опубліковано Михайлом Федоровим Пʼятниця, 17 січня 2020 р.

Він додав, що до 1 квітня Міністерство активно готується до запровадження другої черги медичної реформи. До системи eHealth мають підключитися заклади спеціалізованої медичної допомоги, а медичні направлення та картки пацієнтів стануть електронними.

"Це дозволить у подальшому запустити корисні онлайн-сервіси для громадян. Наприклад, можливість вибрати сімейного лікаря та укласти декларацію з лікарем онлайн", - підсумував він.

Раніше у Мінцифри заявляи про наміри перевести найзатребуваніші державні послуги в онлайн, а деякі і зовсім скасувати, як і усі зайві довідки. Зокрема, до таких послуг відносяться довідки про несудимість та місце реєстрації (прописку).

Повʼязані теми:

Наступна публікація