Фейгін вважає виходом можливий обмін Савченко на засуджених у США росіян

Фейгін вважає виходом можливий обмін Савченко на засуджених у США росіян

Фото: УНІАН

Адвокат не знає, що саме може обговорюватися на переговорах щодо звільнення Савченка шляхом обміну.

Сьогодні, 29 березня, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін відреагував на заяву російських ЗМІ щодо обміну українки на російських громадян, які засуджені У США.

"Прочитав про обмін Савченко на Бута і Ярошенка. Нехай так. Тепер зрозуміло, що у невинної Савченко не було жодного шансу бути незасудженою", - пише Фейгін у себе в Twitter.

Як пише Інтерфакс, Фейгін не знає, що саме може обговорюватися на переговорах щодо звільнення Савченко шляхом обміну, але не виключає, що США можуть "із гуманітарних міркувань" погодитися на її обмін".

"Для мене особисто як адвоката абсолютно все одно, на кого обміняють: на Бута, Ярошенка - для мене ролі ніякої не грає. Звільнити Савченко законними шляхами (шляхом доведення її невинуватості)  абсолютно неможливо", - заявив Фейгін, додаючи, що він не знає, чи підуть США на такий обмін, оскільки Савченко не громадянка штатів.

"Але якщо з гуманітарних міркувань вони на це підуть, це було б теж виходом. Якщо це станеться, то нехай це так і буде", - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні агенстсво Інтерфакс повідомило, посилаючись на джерело, що Надія Савченко, яку російський суд кинув за ґрати на 22 роки, може бути виміняна на групу росіян, у тому числі які відбувають покарання в США Віктора Бута і Костянтина Ярошенка.

22 березня російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років, за "замах на вбивство" мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином у сукупності Росія хоче, аби Надія відсиділа 22 роки у тюрмі і сплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація