Фігурант "українських" обвинувачень Трампа відреагувала на підозри в замовній роботі

Фігурант "українських" обвинувачень Трампа відреагувала на підозри в замовній роботі

Фото: Getty Images

Чалупа спростовує будь-яку причетність до штабу демократів.

Президент Сполучених Штатів звинуватив Україну у втручанні в американські вибори. Такий натяк господар Білого дому залишив у своєму Twitter, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Спроби України саботувати кампанію Трампа - "тиха праця на штаб Клінтон". То де ж розслідування генпрокурора?", - поцікавився президент. Уперше стаття про те, що Україна начебто допомагала очорнити Трампа, з'явилася ще взимку. Видання Politiсo згадало зусилля Сергія Лещенка, який влаштовував прес-конференцію, щоби привернути увагу американців до політтехнолога Трампа Пола Манафорта – колишнього радника українського президента-втікача Віктора Януковича. А також дослідницю з українським корінням Александру Чалупу, яка збирала інформацію про Манафорта, користуючись допомогою українського посольства. Цією інформацією вона начебто ділилася зі штабом Гіларі Клінтон.

Трамп звинуватив Україну у втручанні в американські вибори

Трамп звинуватив Україну у втручанні в американські вибори

І штаб Клінтон, і сама Александра відкинули обвинувачення. "Я не вела це дослідження для демократичної партії. Демократична партія ніколи не просила мене йти до українського посольства збирати інформацію. Посольство України завжди було дуже обережним протягом американських виборів, зберігаючи повний нейтралітет", - наголосила Чалупа. Але для Трампа давня стаття стала приводом перевести увагу американців принаймні на щось інше в момент, коли розслідування російського сліду в його команді перебуває в самому розпалі, а в Конгресі ще й розглядають важливий законопроект про медичне страхування.

Крім України від Трампа через Twitter майже одночасно дісталося генеральному прокурору, який досі не відкрив проти Клінтон провадження, і пресі, що звинувачує його зятя в затісних комунікаціях із Росією. Унікальний спосіб спілкуватися з американцями й усім світом, за останніми дослідженнями, американцям радше не подобається – тисяча опитуваних із різних вікових та політичних груп вважає твіттер-шторм Трампа потенційно небезпечним. Питання про те, чи має право президент великої країни на щоденні некоректні емоційні порівняння – без зайвих нарад, без допомоги експертів із політичних комунікацій і без порад фахівців із безпеки – відповідь на це питання ще тільки належить дати суспільству в США.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація