Філарет звинуватив ПЦУ у рейдерських захопленнях храмів - готується атака на Володимирський собор

Філарет звинуватив ПЦУ у рейдерських захопленнях храмів - готується атака на Володимирський собор

Фото: УНІАН

За словами почесного патріарха, наразі планується нібито захоплення Володимирського собору.

Православна церква України здійснює рейдерські захоплення храмів у Києві.

Про це на брифінгу заявив почесний патріарх ПЦУ Філарет.

"Так звана Православна церква України почала рейдерські атаки і захоплює наші храми. Насамперед, захопили Феодосіївський чоловічий ставропігійний монастир, Успенську церкву у Києві. Зараз планується захоплення Володимирського собору. Думаю, що цими об'єктами не обмежиться і будуть намагатися захоплювати храми УПЦ КП. Ми звертаємось до державних органів влади, щоб вони захистили права і свободи вірян Київського патріархату і захистили нас від цих рейдерських захоплень", - повідомив Філарет.

На його думку, антиукраїнські сили намагаються знищити УПЦ КП, яка не хоче бути підпорядкована ні Москві, ні Константинополю. "Так звана ПЦУ фактично підпорядкувалась Константинополю і стала в залежність від Константинопольського патріарха. Все майно, яке належало до Київської патріархії, залишається майном цієї церкви. УПЦ КП залишається зареєстрованою у державних органах влади. Ми подовжуємо існувати як незалежна церква", - констатував Філарет.

Нагадаємо, 24 червня, на Синоді Православної церкви України було ухвалено низку рішень щодо проведеного Філаретом "собору", на якому він "відновив діяльність УПЦ КП". Зокрема, було ухвалено рішення "підпорядкувати Митрополиту Київському і всієї України, як їх безпосередньому єпархіальному архієрею, всі парафії та монастирі Києва, які до 15 грудня перебували у складі УПЦ КП і згідно рішення Помісного Собору УКЦ КП (15 грудня 2018 року) та Об'єднавчого собору є у складі ПЦУ", а крім того було вирішено, що Філарет "втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією".

Священний синод ПЦУ позбавив Філарета керувати Київською єпархією

Священний синод ПЦУ позбавив Філарета керувати Київською єпархією

Повʼязані теми:

Наступна публікація