Філарету пропонували піти на угоду з Кремлем, де обіцяли і так завоювати Україну

Філарету пропонували піти на угоду з Кремлем, де обіцяли і так завоювати Україну

Філарету пропонували очолити всі православні церкви України / Фото: golos.ua

Минулого року в Москві пройшла неофіційна зустріч.

Глава УПЦ КП Філарет міг очолити Українську православну церкву Московського патріархату в обмін на підтримку інтеграції України до Митного союзу.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Як заявив отець, настоятель храму Різдва Христового Микола Салабай повідомив, що, коли захворів митрополит УПЦ МП Володимир, до Київського патріархату звернулись з Москви. "Це була неофіційна зустріч. З певними пропозиціями щодо подальшої долі української церкви", - сказав він.

Пропозиція надійшла в середині минулого року. Через це приїхав керівник організації "Кремлівська стратегія" Вадим Мінгальов.  Його пропозиція настоятелю Київського патріархату виглядала як біблейська спокуса.

"Для того, щоб тиснути на мене, пропонувалася зустріч з патріархом Кирилом. На предмет очолення мною Української церкви, тобто і Київського патріархату, і Московського, і Автокефальної, але підпорядкування має бути патріарху Кирилу. Я категорично відповів "Ні"", - заявив патріарх Філарет.

Російська православна церква хоче зайняти місце УПЦМП

Російська православна церква хоче зайняти місце УПЦМП

Московський Патріархат наважився  на страшний гріх і розпочав повалення одного з найшановніших православних ієрархів світу - Володимира. Вустами Мінгальова Кирило висунув Філарету умови. Київський патріархат, який налічує 15 мільйонів вірників, має відмовитися від підтримки євроінтеграції, і повернутися до ідеї "руського миру" та переваг Митного союзу. Інакше, обіцяв Мінгальов Філарету, Україну захоплять, але іншим способом.

Крім того, Микола Салабай додав, що він був присутній при цій зустрічі і чудово пам'ятає, що обіцялось. Зокрема, йшлося про те, що в Україні будуть заворушення, буде газова війна, що у Москви терпець закінчується, тому будуть приймати радикальні дії проти України, а цілісність держави не буде гарантованою.

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП Володимир помер 5 липня цього року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація