Фонд Навального просить Байдена ввести санкції проти найближчого оточення Путіна

Фонд Навального просить Байдена ввести санкції проти найближчого оточення Путіна

Фото: Фото з соціальних мереж

У списку зокрема значаться російський олігарх Роман Абрамович і міністр охорони здоров'я РФ Михайло Мурашко.

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) російського опозиціонера Олексія Навального направив лист на ім'я президента США Джо Байдена з проханням вести санкції проти 35 олігархів і високопоставлених російських чиновників з оточення президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомив виконавчий директор ФБК Володимир Ашурков під час відеодзвінка з кількома американськими журналістами, передає DW

Ашурков закликав позбавити цих осіб доступу до американських фінансових установ і заборонити в'їзд в США, аби стримати дії Кремля. Він також вказав, що досі штрафні заходи США і ЄС були спрямовані здебільшого  на менш високопоставлених представників РФ, які не володіють активами за кордоном.

За словами очільника ФБК, фігурантів списку з 35 осіб можна розділити на три категорії, пише USA Today. До першої належать "близькі друзі і гаманці Путіна" — багаті росіяни, які, як він каже, зберігають гроші російського президента і його оточення. 

До другої групи потрапили чиновники російського уряду, які беруть участь в придушенні політичних і громадянських свобод в Росії, а до третьої — оперативники, причетні до переслідування Навального і ФБК.

Водночас Ашурков заявив, що не існує єдино правильного рішення для того, щоб наполягти на звільненні Навального та зміни агресивної тактики Кремля щодо Заходу. За його словами, "щось менше", ніж санкції проти найближчого оточення Путіна, не змусить російську владу змінити політику, йдеться в листі, який опинився в розпорядженні CNN.

Білий дім отримав листа ФБК. Це підтвердила прессекретарка Ради національної безпеки президента США Емілі Горн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація