"Фотографують людину з купюрою": Тимошенко звинуватила Порошенка в підкупів виборців, на Банковій це спростували

"Фотографують людину з купюрою": Тимошенко звинуватила Порошенка в підкупів виборців, на Банковій це спростували

Фото: УНІАН

Звинувачення лідерки "Батьківщини" пояснюють передвиборчою боротьбою.

Гучні звинувачення в бік команди чинного глави держави пролунали від Юлії Тимошенко. Вона нарікає, що Петро Порошенко вже зараз спотворює результат президентських виборів 31 березня за допомогою підкупу виборців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Послухати Тимошенко збираються з десяток регіональних, національних та міжнародних видань. Перед тим, як відповідати на запитання, лідерка "Батьківщини" виступає з 20-хвилинною промовою. "Стара система звикла жити так, як вона живе. Так, вони зламали кілька парканів довкола Межигір’я, але стара система залишилася житии", - заявила політик. Вона наголосила, що агітатори Порошенка ходять по хатах, незаконно збирають персональні дані та вивчають настрої людей. Якщо виборці схильні віддати голос за чинного керманича – їм вручають півтисячі гривень завдатку. "Фотографують людину з купюрою, щоб людина боялася не проголосувати за діючого президента", - каже Тимошенко. Інший, на її думку, спосіб підкупу – це допомога від місцевої влади виборцям, яка насправді йде з державного бюджету. Людей нібито запрошують в мерії чи офіси глав ОДА отримати тисячу гривень. 

Юлія Тимошенко звинувачує чинного президента у спробах впливати на результати виборів

Юлія Тимошенко звинувачує чинного президента у спробах впливати на результати виборів

Те, що у Порошенка існує мережа агітаторів по всій країні, не заперечують у його команді, але ні про які півтисячі гривень завдатку не може бути й мови – наголошують там. Допомогу ж місцевої влади пояснюють наслідками децентралізації та колегіальними рішеннями різних політичних сил у місцевих органах влади. Заяви ж Тимошенко вважають банальним передвиборчим піаром, зумовленим зниженням рейтингу. "Порошенко, наприклад, утримується від критики, але його постійно критикують. І якраз рейтинги показують, що втрачають уже не ті, кого критикують, а ті, хто критикує і хто вже втомив суспільство своєю критикою", - кажуть на Банковій.

На питання журналістів щодо участі Володимира Зеленського у перегонах Тимошенко сказала, що завжди за те, щоб у українців була велика палітра вибору, але саме його вважає ризикованим кандидатом та небезпечним експериментом. Водночас, за останніми соціологічними опитуваннями, Тимошенко втратила позиції та опустилася на третє місце, пропустивши вперед і Порошенка, і Зеленського. 

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація