Фракція БПП збереться поговорити про зняття недоторканності з Розенблата

Фракція БПП збереться поговорити про зняття недоторканності з Розенблата

Фото: УНІАН

У фракції багато хто засуджують нардепа.

У понеділок, 10 липня, ввечері фракція БПП збереться для обговорення позиції щодо шести подань ГПУ на зняття недоторканності з українських нардепів.

Про це заявив голова фракції Артур Герасимов в кулуарах Ради, пише "Українська правда".

"Ми висловили ініціативу розглядати це питання в четвер. Що стосується нашої позиції щодо цих подань - у нас ввечері відбудеться фракція, ми це питання обговоримо", - розповів він, зауваживши, що фракція визначатиметься зі своєю позицією щодо недоторканності Розенблата без участі президента.

За словами Герасимова, він особисто не бачив фільм НАБУ про схему щодо видобутку бурштину, "оскільки був зайнятий".

"Ці матеріали подивилися наші депутати, багато хто з них засуджують дії нашого нардепа", - запевнив очільник фракції БПП.

Парубій пропонує розглянути 6 справ щодо зняття депутатського імунітету в один день

Парубій пропонує розглянути 6 справ щодо зняття депутатського імунітету в один день

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник 20 червня під час брифінгу розкрив схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардеп від БПП Борислав Розенблат і парламентар від "Народного фронту" Максим Поляков.  За словами очільника Бюро, за вказаною  схемою під виглядом рекультивації із Житомирської області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Згодом НАБУ оприлюднило повну версію фільму про схему Розенблата та Полякова з видобутку бурштину.  За даними Бюро, на відео зафіксовані зустрічі та переговори агента Катерини з Максимом Поляковим, його помічницею Тетяною Любонько та нардепом від БПП Бориславом Розенблатом, які домовляються про незаконний видобуток бурштину.

Після цього регламентний комітет ВР розглянув подання генпрокурора України Юрія Луценка щодо Розенблата. Депутати підтримали всі три подання: арешт, затримання і притягнення до кримінальної відповідальності.

Зазначимо, Луценко попросив ВР погодити притягнення до відповідальності п'ятьох нардепів. Прокурор сподівається, що парламент дасть згоду на притягнення до кримінальної відповідальності своїх колег. Подання стосуються: депутата від НФ Євгена Дейдея, групи "Воля народу" Олексія Довгого, "Радикальної партії" Андрія Лозового, депутата від БПП Борислава Розенблата, депутата від НФ Максима Полякова.

Шосте подання ГПУ, на народного депутата від "Опоблоку" Михайла Добкіна, наразі не було розглянуте у комітетах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація