Фракція "Голос" з трибуни Ради заявила, що вимагає відставки Авакова

Фракція "Голос" з трибуни Ради заявила, що вимагає відставки Авакова

Фото: УНІАН

Нардепи звинувачують Авакова в покриванні злочинців.

Фракція "Голос" під час засідання Верховної Ради 2 червня вийшла до трибуни з вимогою звільнити Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Нардепка від "Голосу" Інна Совсун під час промови з трибуни Ради згадала про свавілля правоохоронців в Кагарлику, стрілянину в Броварах, а також те, що за вбивство 5-річного Кирила Тлявова досі не покарані винні. Вимогу відставки міністра у "Голосі" мотивують "провалом правоохоронної реформи".

Саме тому партія "Голос" тут вимагає відставки Арсена Авакова. Я звертаюся до депутатів фракції "Слуга народу", за останні два дні я почула багато жалюгідних виправдань, чому ви не можете зняти міністра Авакова. Ви кажете: "міністр не винен, так буває"... Треба набратися сміливості і чесно визнати, що реформ у поліції не відбувається і що реформу не може зробити людина, яка не зробила її за 6 років на посаді.

заявила з трибуни Совсун

Днем раніше, у "Голосі" заявили, що розпочнуть збирати підписи за відставку керівника МВС.

Нагадаємо:

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділу за підозрою у  зґвалтуванні та катуваннях 25-річної жінки.
  • У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  • 29 травня вранці у Броварах сталася перестрілка, в якій взяли участь кілька десятків осіб. Місцеві мешканці публікували відео події у соцмережах.
  • За повідомленням МВС, стрілянина сталася між угрупуваннями, які "покривають" маршрутні перевезення. Причина - перерозподіл сфер впливу між перевізниками.

Зґвалтування в Кагарлику та стрілянина у Броварах: у ВР хочуть почути пояснення Авакова

Зґвалтування в Кагарлику та стрілянина у Броварах: у ВР хочуть почути пояснення Авакова

Повʼязані теми:

Наступна публікація