G7 не можуть домовитися щодо торгівлі та "російського питання" - Reuters

G7 не можуть домовитися щодо торгівлі та "російського питання" - Reuters

Фото: Reuters

Розмови про торгівлю та "російське питання" повинні бути завершені у суботу , 27 травня, в другій половині дня. 

Лідери "Великої сімки" досі не знайшли спільної мови щодо торгівлі та "російського питання".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело у G7.

Зазначається, що сторони не можуть знайти спільного рішення, хоча залишається кілька годин до публікації їхнього комюніке.

За словами джерела, дипломати не змогли вирішити, чи  буде комюніке включати в себе зобов'язання боротися проти "протекціонізму" та дані щодо окремої загрози з боку Росії, через що проти неї варто вжити додаткові заходи.

Окрім того, у джерелі додали, що діалог щодо змін клімату був завершений. У комюніке буде вказано, що шість з семи країн повертаються до Паризької угоди 2015 року. Своєю чергою, Штатами дали більше часу для прийняття рішення щодо своєї позиції.

До слова, розмови про торгівлю та "російське питання" повинні бути завершені у суботу, 27 травня, в другій половині дня. 

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 травня, в Італії в місті Таорміна, що на Сицилії, почався саміт "Великої сімки". Цей захід став першим для 45-го американського президента Дональда Трампа. Варто зазначити, що місто перебуває на посиленому режимі охорони. Спокій учасників саміту забезпечують 10 тисяч бійців поліції та спецпідрозділів. саміт "Великої сімки" відбуватиметься протягом 26-27 травня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація