Гаазький суд не визнав розстріли на Майдані злочином проти людяності - прокурор

Гаазький суд не визнав розстріли на Майдані злочином проти людяності - прокурор

У Гаазі не вважають події на Майдані злочином проти людяності / Фото: Reuters

У МКС наголосили, що події, направлені проти людей, були "обмежені географічно". 

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі Фату Бенсуда оприлюднила доповідь щодо попередніх висновків у справі кривавих подій на Євромайдані у Києві.

Так, за попередніми даними, що містяться у документі, МКС не кваліфікував розстріли на Майдані як злочини проти людяності. При цьому, у тексті йдеться, що українські силовики справді часто застосували "надмірну та невиправдану" силу проти демонстрантів, пише Укрінформ. 

"Хоча ці обставини вказують на те, що злочини, які розглядалися, не відповідають поняттю злочину проти людяності, суд звертає увагу, що на Майдані відбулися серйозні порушення людських прав", - йдеться у доповіді прокурора.

За словами представниці МКС, насильницькі дії влади на Євромайдані були спрямовані "проти цивільного населення", але немає достатніх доказів того, що це відбувалося "широкомасштабно або систематично". У докладі Бенсуди йдеться, що протести відбувалися у різних областях України, однак "більшість насильницьких дій відбулася у Києві, а саме на Майдані Незалежності", тому вказані події були "обмежені географічно".

Як повідомлялося раніше, 17 квітня 2014 року Україна подала до МКС заяву із закликом розслідувати криваві події на Майдані Незалежності у Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація