Генпрокуратура не має до мене жодних претензій – екс-спікер ВР

Генпрокуратура не має до мене жодних претензій – екс-спікер ВР

Рибак ніколи не тікав з України / Фото: Володимир Гонтар/УНІАН

Володимир Рибак живе і працює у Києві.

Колишній голова Верховної Ради України Володимир Рибак живе і працює у Києві, з країни він ніколи не тікав. Про це екс-спікер розповів в інтерв'ю для ТСН.ua.

За словами голови парламенту минулого скликання, Генпрокуратура кілька місяців викликала його як експерта давати свідчення про ухвалення скандальних законів "16 січня", після того жодних претензій йому не висували.

"Перші два-три місяці запрошували як експерта з питання, що сталося під час ухвалення законів. Більше контактів ні з ким із правоохоронних органів у мене не було. Мене запитували про стосунки з тодішнім керівництвом країни. Мені подякували і сказали, що жодних претензій у ГПУ до мене немає", - розповів Рибак.

Як відомо, 16 січня 2014 року Верховна Рада України ухвалила пакет законів, що обмежували права й свободи громадян. Володимир Рибак не був присутнім під час голосування скандальних законів, оскільки його заблокували у власному кабінеті, але наступного дня він пакет законів підписав. На 28 січня призначили позачергову сесію Ради, на якій "закони 16 січня" було скасовано. 22 лютого 2014 року Володимир Рибак подав у відставку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація